Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Tesla'nın kurucusu Elon Musk, şirketinin Almanya’daki fabrikasında çıkan yangınla ilgili ilk yorumunu X’te paylaştı. Musk dün attığı tweet’te saldırıyı düzenlediğini iddia eden "Volkan Grubu" (Vulkangruppe) adlı "radikal solcu" örgütü eleştirdi.

"Bunlar ya aptal ekoteröristler ya da yararlı bir çevresel amacı olmayan kuklaları" diyen teknoloji milyarderi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fosil yakıtlı araçlar yerine elektrikli araçların üretimini durdurmak çok aptalca."

SALDIRI SORUŞTURULUYOR

Fabrikanın bulunduğu Brandenburg eyaletinin içişleri bakanı Michael Stübgen dün yaptığı açıklamada ilk bulguların doğrulanması durumunda bunun elektrik altyapısına yönelik alçakça saldırı olacağını belirtti. Stübgen, "Bunun sonuçları olacak. Burada binlerce insan temel hizmetlerden mahrum bırakıldı ve tehlikeye atıldı" dedi.

Brandenburg Eyaleti Başbakanı Dietmar Woidke de Federal Başsavcı'nın soruşturma başlatacağını belirterek, "Kritik altyapılarımıza yapılan saldırılar bir tür terörizmdir" değerlendirmesinde bulundu.

VOLKAN GRUBU KİMDİR?

Reuters’ın dün geçtiği habere göre Volkan Grubu, 2019 tarihli bir raporda Almanya tarafından “aşırı sol örgüt” olarak tanımlandı. Belgede “Berlin’de 2011’den bu yana kimliği belirsiz kişiler, Volkan Grubu adıyla kundaklama saldırıları düzenliyor” ifadesi kullanıldı. Örgütün demiryollarına, veri hatlarına ve bazı şirketlerin araçlarına saldırdığı yazıldı.

Brandenburg'deki yetkililerse üç yıl önce hazırlanan bir raporda, Volkan Grubu’nun iklim hareketinin bir parçası olarak güç kazanmaya çalıştığını ifade etti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ