Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sirke zayıflatır mı, nelere iyi gelir, kullanım alanları nelerdir?Elma sirkesinin sağlığa beklenmedik 5 faydası | Sağlık Haberleri
        • 1

          Sağlıklı yaşam dünyasında elma sirkesinin sindirim sorunları, obezite ve daha fazlası dahil olmak üzere pek çok rahatsızlığa çözüm olabileceği öne sürülür. Peki Sirke zayıflatır mı, nelere iyi gelir, kullanım alanları nelerdir? İşte detaylar

        • 2

          1-KAN ŞEKERİ VE DİYABETİN KONTROLÜNE YARDIMCI OLABİLİR

          Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre şeker hastalarının yüzde 95'ine kadar tip 2 diyabet var. Tip 2 diyabet, insülin direncinden veya vücudun insülin üretememesinden kaynaklanır.

          Şeker hastası olmasanız bile kan şekeri seviyenizi normal aralıkta tutmak en iyisidir. Diabetes Care dergisinin 2004 yılında yaptığı çalışmaya göre elma sirkesinin insülin tepkisini artırabildiğini ve yemeklerden sonra kan şekeri düzeylerini düşürebildiğini göstermiştir.

          Uyumadan önce elma sirkesi tüketmenin, uyandıktan sonra açlık kan şekerini düşürdüğü de gösterilmiştir . Diyabetiniz varsa, özellikle de ilaç kullanıyorsanız, ACV tüketmeden önce doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun.

        • 3

          2-KOLESTEROL DÜZEYLERİNİ İYİLEŞTİREBİLİR

          Yüksek kolesterol ve trigliserit seviyeleri kalp hastalığı riskinizi artırabilir.

          Düşük kalorili bir diyetle birlikte gününüze bir ons kadar elma sirkesi eklemek, toplam kolesterolü ve trigliseritleri azaltırken aynı zamanda HDL "iyi" kolesterolü de artırabilir.

        • 4

          3-KİLO KAYBINA NEDEN OLABİLİR

          Elma sirkesinin faydalı olabilecek bir diğer faydası da kilo vermeye yardımcı olmasıdır . ACV'nin yemekten önce veya yemek sırasında alındığında tokluğa (tokluk hissi) yardımcı olduğu gösterilmiştir.

          Bir çalışmada katılımcılar, elma sirkesini bir yemekle birleştirdiğinde yaklaşık 200 ila 275 kalori daha az tükettiler. Üç ay boyunca, günde bir ila iki yemek kaşığı elma sirkesi alan katılımcılar, 3,7 kiloya kadar kilo kaybı ve vücut yağında azalma gördü.

        • 5

          4-SİVRİSİNEK VE BÖCEK ISIRIKLARINA İYİ GELİR

          Elma sirkesi böcek ısırıklarının acısını veya kaşıntısını hafifletmek için iyidir.

          Amerikan Dermatoloji Akademisi sözcüsü dermatolog Dr. Marie Jhin, "Isırıklara, özellikle de sivrisinek ısırıklarına bayılıyorum" dedi. “Bu çok az kullanılan bir ev ilacı. Çok fazla ısırığınız varsa, iki bardak dolusu suya koyun ve ıslatın. Kaşıntıya iyi gelecektir” dedi.

          Jhin, "Sivilceyi kurutur ancak bu, yaşlanma karşıtı bir yöntem değildir" dedi. “Bunu tavsiye etmem. Bugün bundan çok daha etkili ve güvenli yöntemlerimiz var.

          Jhin, güneş yanığına yardımcı olsa da başka pek çok iyi tedavi yönteminin de bulunduğunu, dolayısıyla "bunu genellikle hastalara önermiyoruz" dedi.

          Saç biti veya siğillerden kurtulmak için de ona başvurmayın. Bir çalışma, sirkenin bitleri ortadan kaldırmak için en az etkili doğal yöntem olduğunu buldu ve siğillere gelince, bunlar "bir virüsten kaynaklanıyor, dolayısıyla tedavisi yok" diye açıkladı Jhin.

          "Elma sirkesinin seyreltilmiş bir versiyonunu bir siğilin üzerine pamuklu çubukla sürebilirsiniz ve bu, ölü derinin atılmasına yardımcı olacaktır; biz de ofiste bunu parçalara ayırarak, keserek veya sıvıyla yakarak yapıyoruz. azot. Ancak ofiste yaptığımız kadar hızlı ve etkili olmayacak” dedi.

          Beverly Hills'teki İleri Dermatoloji ve Cilt Kanseri Enstitüsü'nün yöneticisi olan Amerikan Dermatoloji Akademisi sözcüsü Dr. Michael Lin, ev kullanımı konusunda daha olumsuz bir bakış açısına sahip.

          Lin, "Elma sirkesinden zarar gören pek çok hastam oldu" diye açıkladı. “Korkunç bir örnek, genital siğilleri tedavi etmeye çalışan bir adamdı. Ofise geldiğinde tüm alanın çiğ olduğunu ve sirkeden yandığını gördü.

          "Bunu tüm gücüyle kullanıp kullanmadığını bilmiyorum ama her ne yaptıysa çok güçlüydü" diye devam etti. "Muhtemelen bu doğal ev tedavisinden dolayı kalıcı yara izi var."

          "Elma sirkesi kullanmayı tercih ederseniz, asitlik seviyesini açıkça belirten bir marka satın almayı deneyin. Ve ne yaparsanız yapın, onu tam güçle kullanmayın.”

        • 6

          5-ZARARLI BAKTERİLERİ ÖLDÜRÜR

          Yiyeceklerini doğal yollarla korumak isteyenler elma sirkesi kullanmayı düşünebilir. Staph ve kandida gibi mikropları içeren bilinen bir patojen öldürücüdür .

        • 7

          GÜNLÜK ELMA SİRKESİ KULLANIMI NASIL OLMALI?

          Elma sirkesinin kullanımı onu kullanma nedeninize bağlıdır. Genel kullanım önerisi iki çay kaşığı ila iki yemek kaşığıdır. Elma sirkesini doktorunuza danışarak tüketmeniz tavsiye edilir.

          Kaynak: Edition, Cnet, Diabetes Journals

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa