Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Fransa'da faaliyet gösteren Türk turizmciler, bu yıl için hedef büyüttü.

Paris'te Turizm ve Kültür Müşavirliği ve Türk Hava Yolları temsilciliğinin girişimiyle, Fransa'dan Türkiye'ye turist götüren firmaların temsilcileri bir araya geldi.

Turizm ve Kültür Müşavirliği binasındaki toplantıda, Fransa'dan Türkiye'ye gidecek turist sayısının artırılması için alınacak önlemler gözden geçirildi.

Toplantıda, son dönemde Kuzey Afrika ülkelerinin yaşadığı sıkıntılı günlerde Fransız turistlerin tercihlerini Türkiye, İspanya ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerine çevirmeleriyle yoğunlaşan talebe karşı turizmcilerin aldığı önlemler masaya yatırıldı.

-HEDEF 1 MİLYON TURİST-

Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Hasan Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, turizm ülkeleri arasında hizmet kalitesi ve turizm çeşitliliğiyle öne çıkan Türkiye'ye gelen turist sayısında önemli bir artış beklediklerini ifade etti.

Geçtiğimiz Paskalya ve yaz tatilleri dönemine göre, talebin daha yoğun olduğuna işaret eden Yavuz, şöyle konuştu:

''Fransa'dan bir milyon turist hedefliyoruz. Ülkemiz artık sadece sahil, kumsal, güneş ülkesi olmaktan çıkmalı, sizin gibi başarılı profesyoneller sayesinde kültür, sanat, tarih, sağlık, inanç, golf ve uluslararası organizasyonlar destinasyonu olmalı. Turizmcilerin Türkiye'nin bu varlıklarını öne çıkarması ve bunları, sunduğu seyahat turlarına eklemeleri gerekiyor. Türk turizmine yakışan, komşu ve Afrika ülkelerinin yaşadığı sosyal gelişmelerden faydalanmak değil, Türkiye'nin potansiyelini gösterip, ülkemize gelmek isteyen her turisti Türk misafirperverliği ile ağırlamaktır. Başkalarının rahatsızlığı üzerinden para kazanmak bizim kültür değerlerimizle bağdaşmaz. Halkların demokratik ve barış ortamına kavuşması en büyük arzumuzdur. İstikrar bir ülke için en vazgeçilmez unsurdur.''

Toplantıya, Mavie, Pacha Tours, Turquie Golf, Afra Voyages, Mondial Turisme, Turquie Vision, STI Voyages, Beytours katıldı.

Fransa'dan her yıl Türkiye'ye giden turist sayısının 500 bini aştığı tahmin ediliyor.

Fransa, Avrupa'dan Türkiye'ye giden turist sayısında Almanya, İngiltere ve Hollanda'dan sonra 4. sırada yer alıyor.

AA

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ