Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Dijital platformu Playstore’un kapılarını yerli oyun yapımcılarına ve girişimcilere açan TTNET, oyun sayısını ikiye katlayacak - Teknoloji Haberleri

        Dijital platformu Playstore’un kapılarını yerli oyun yapımcılarına ve girişimcilere açan TTNET, oyun sayısını ikiye katlayacak. Şirket, platformun İngilizce ve Arapça versiyonlarını hazırlayıp, oyunla Ortadoğu, Kafkasya ve Avrupa’ya açılmayı hedefliyor.

        TTNET, ‘Dükkan Sizin’ uygulaması ile dijital oyun platformu Playstore’un kapılarını yerli oyun yapımcılarına ve girişimcilere açtı. TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, oyun platformu Playstore’a yüklenen yerli oyunlar için komisyon ya da ek maliyet yüklememe kararı aldıklarını söyledi. İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kaya; “Yerli oyun geliştiricilere tanıtım desteği de vereceğiz. Bu yolla platformumuzdaki bin oyunu, yerli yapımcıların ürettiği bin oyunu da ekleyerek 2 bine çıkarmak istiyoruz” dedi.

        İNGİLİZCE’YE DE ÇEVRİLECEK

        Oyunla dünyaya açılmayı hedeflediklerini belirten Kaya, bu yıl içinde platformun İngilizce ve Arapça versiyonlarını da hazırlayacaklarını kaydetti. Kaya “Yerli oyun geliştiricilerimizin ürettiği oyunları, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya ve Avrupa’daki oyun severlerle buluşturacağız” diye konuştu. Mobil oyun pazarında yer almayı düşünmediklerini dile getiren Kaya, Playstore platformunda oyun oynanması için değişiklikler yaptıklarını, oyun gelirini ikiye katlamayı hedeflediklerini söyledi. Dünyada 1 milyar kişinin dijital oyun oynadığını, pazarın 75 milyar doları geçtiğini belirten Kaya Türkiye’de de pazar büyüklüğünün 300-350 milyon dolar olduğunun tahmin edildiğini, 5 yılda 1 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini belirtti.

        48 SAATTE YENİ OYUN ÜRETİLECEK

        TTNET, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencilerinin düzenlediği “TTNET IEEE BuildUp” yarışmasına da sponsor oldu. Yarışmada 100’e yakın öğrenci takımlar halinde, verilen tema çerçevesinde, 48 saat içinde dijital oyun geliştirecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa