Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 500 milyon YTL'lik anlaşma - Makro Ekonomi Haberleri

        İstanbul İdare Mahkemesi'nin 1/100 bin ölçekli İl Çevre Düzeni Planı'nı iptal etmesinin gözler Ataşehir Finans Merkezi’ne çevrildi. Kamu bankalarındaki çalışanlar, bölgede dükkan açan, arsa ve ev alan herkes sabırsızlıkla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin atacağı adımları bekliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kararı, temyize götürüyoruz. Bir 'B' planı hazırladık" dedi.

        TOKİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

        Finans Merkezi Projesi’ni ayrıntılı planlarla ilk kez kamuoyuna duyuran Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) konuyla ilgili çalışmalarının devam ettirdiğini söyledi. Son gelişmeleri HABERTURK.COM’a açıklayan Ayaydın, “Vakıflar Bankası, Halkbank ve Ziraat Bankası gerekli anlaşmaları yaptı. Bu üç kamu bankası TOKİ’ye 500 milyon YTL ödeyecek. Prensipte anlaşma yapıldı ama yöntem üzerinde görüşmeler devam ediyor. SPK, Merkez Bankası ve BDDK ile yapılacak anlaşmanın da 500 milyon YTL seviyesinde olması öngörülüyor. Yani TOKİ bu projelerden 1 milyar dolarlık gelir bekliyor” diye konuştu. Siyasi gelişmelerin bu konuda atılacak adımları çok fazla etkilemeyeceğini ifade eden Prof. Ayaydın, şöyle konuştu: “Kamu bankaları proje ile İstanbul’a taşınacak. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi de hukuki sorunların aşılması için çalışıyor. Ancak Ataşehir’deki arazi Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (GYO) ait. Emlak GYO önce bu arsayı TOKİ’ye devredecek, TOKİ de elde ettiği geliri Emlak GYO’ya verecek.”

        KEY ÖDEMELERİ YAPILACAK

        Temmuz ayında KEY ödemelerini yapmaya hazırlanan Emlak GYO, gelir elde etmek için geçtiğimiz günlerde İstanbul Mecidiyeköy’deki Tekel Likör Fabrikası’nı ihaleye çıkarmış ancak başarılı olamamıştı. Emlak GYO’nun, Ataşehir’deki bu araziyi satarak KEY ödemeleri için önemli bir kaynak elde edeceği belirtiliyor.

        HABERTURK.COM

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa