Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Dev markalara Facebook'ta PKK saldırısı - Makro Ekonomi Haberleri

        Aralarında Teknosa, TTNET, Garanti Bankası ve Denizbank gibi sosyal ağlarda Türkiye'nin en çok takip edilen şirketlerinin bulunduğu 10'dan fazla şirketin Facebook sayfası, kendilerini Amed Hack Team diye adlandıran PKK sempatizanı bir grup tarafından hack'lendi.

        Teknosa, TTNET, TTNET Müzik, Renault Türkiye, Omo, Garanti Bankası, Kanal D, Acun Ilıcalı, Ülker Metro, Ülker Dido, Burger King, Nokia Türkiye, Denizbank ve Bonuscard’ın Facebook sayfalarını hack'leyen grup, sözkonusu şirketlerin kurumsal Facebook sayfalarında Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasına dair mesajlar yayınladı.

        'LONDRA İLE BİRLİKTE SORUNU ÇÖZDÜK'

        Facebook sayfaları hack'lenen şirketlerin ortak dijital ajansının "41-29" adlı şirket olduğu öğrenildi. 41-29 ajansının başkanı Alemşah Öztürk, Twitter ve Facebook aracılığıyla konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "26 Temmuz gecesi yönettiğimiz hesaplardan bir kısmına planlı bir hacking saldırısı yapıldı.

        Durumu 3-4 dakika için farkederek, Londra merkezli Facebook ekibiyle etkin bir iletişim süreci başlattık ve konunun çözümüne yönelik hızlı bir müdahele gerçekleştirdik. Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, problem yaşanan hesaplar çok kısa sürede tekrar düzeltilerek aktif hale getirilmekte." Saldırının sözkonusu hesapların takipçileri için herhangi bir güvenlik sorunu teşkil etmediğini belirten Öztürk, herhangi bir data kaybı yaşanmadığını kaydetti.

        Öztürk Facebook ekibiyle birlikte saldırının teknik detaylarını anlamaya ilişkin çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa