Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bu da Halk Grissini - Makro Ekonomi Haberleri

        Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 160 gramı 1 TL'den satışa sunulan ve el değmeden üretilen ''grissini''yi, 14. çeşit olarak başkentlilerin beğenisine sundu.

        Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diyet listelerinde önemli yer tutan grissininin hem doyurucu, hem de tokluk hissi verdiğini söyledi.

        Fabrikada üretilen ürünlerin tamamının el değmeden ve hijyenik koşullarda üretildiğine dikkat çeken İlkbahar, grissini ürününün diyet yapanlar dışında, gün içinde atıştırma amacıyla her yaşta kişiler tarafından tercih edilen besin türü olduğunu belirtti.

        160 gram olarak paketlenen sade grissinin 1 TL den satılacağını anlatan İlkbahar, şunları söyledi:

        ''Halk Ekmek Fabrikası olarak üretilen ''grissini'' ile 14. çeşitimizi piyasaya sürdük. Ürünümüzün nem oranı düşüktür. Daha uzun süre muhafaza edilerek tüketilir. Az su içerikli un ve yağ içerikli zengin bir kalori kaynağıdır. 100 gram grissini, yaklaşık 400 kalori içerir. Diyet listelerinde önemli yer tutar. 2 adet grissini ortalama 1 dilim ekmeğe denk gelir, doyurucudur, tokluk hissi verir. Grissini, B grubu vitaminlerince zengin bir besin kaynağıdır. Bununla beraber tiamin, riboflavin, niasin, biotin, pantotenik asit, potasyum fosfor, kalsiyum, çinko, demir, bakır içerir.''

        SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMLİ

        İçerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde beslenme açısından çok önemli bir yere sahip olan grissininin, açlık bastırmasının kilo almayı önlediğini ifade eden İlkbahar, damar sertliğine iyi geldiğini ve kolesterolü düşürdüğünü söyledi.

        Grissiniyi normal undan yaptıklarını ifade eden İlkbahar, bu haftadan itibaren sade olarak satışa sunulan ürünün, Nisan ayından itibaren ''çörek otlu'', ''kepekli'' ve ''susamlı'' olmak üzere 4 çeşit olarak üretileceğini bildirdi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa