Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Şemsiye kralı son yolculuğuna uğurlandı - Makro Ekonomi Haberleri

        TEM Otoyolu Esenyert mevkiinde cumartesi akşamı geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden Tekşem Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Celal Birsen (48), dün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Birsen'in naaşı, Fatih Camii'nde kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi.

        Adını verdiği şemsiye markası ile yılda 3 milyon adet üretim yapan ve 40'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Celal Birsen, şoförü Muhsin Erdoğan ile birlikte cumartesi akşamı fabrikasının bulunduğu Çorlu'dan İstanbul'a gelirken trafik kazası geçirdi. Birsen ve şoförü Erdoğan, TEM Otoyolu Esenyurt mevkiinde geçirdikleri kazada olay yerinde vefat etti.

        Mesleğe sokakta başladı

        Bugün "şemsiye kralı" olarak anılan Celal Birsen, şemsiye satışına 40 yıl önce, aniden bastıran yağmurdan korunmak isteyenlere sattığı şemsiyeleri, içi tamamen ceplerden oluşan paltosunda taşıyarak başlamıştı.

        Malatya'nın Pötürge ilçesinde fabrika işçisi bir babanın oğlu olarak doğan Birsen, 5 yaşında ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. İlkokuldan sonra öğrenime devam etmeyen Birsen, 14 yaşında seyyar satıcılık yapmaya başladı. 1984 yılında askerlik sonrası düzenli bir iş yapmak isteyen Birsen, şemsiye işine girmeye karar verdi. Kendisine bir dükkan kiralayan Birsen, bir Alman firmasının Türkiye mümessilliğini aldı. Şemsiye işinde tecrübe kazandıkça kendi markasını yaratmaya karar veren işadamı, ilk ürettiği şemsiyelere Rainbow adını verdi. 1997'de ise kendi adıyla şemsiye üretimine devam eden Birsen, bugün yılda 3 milyon adetlik üretim yapıyor ve 40'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyordu.

        Son bir kaç yıldır otel-bar-restoran işletmecileri için reklam ve amblem içermeyen düz renk güneş şemsiyesi üretimi de gerçekleştiren Birsen, Coca-Cola, Nestle, Heineken gibi markaların dünya genelindeki güneş şemsiyelerinin de üreticisi konumundaydı. 3 yıl Malatya Spor Asbaşkanlığı yapan Celal Birsen, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Yedek Üyeliği de yapıyordu. Birsen'in vefatı ile Tekşem Group Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı, oğlu Recep Birsen'in yürütmesi bekleniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa