"Başbakan Erdoğan'a da Bush gibi özel saat yaparız!"
Bush ve Clinton'ın saat markası Timex'in Başkan Yardımcısı Silvio Leonardi "Bush'a özel saat ürettik. Arnavutluk'ta kayboldu. Başbakanınıza özel bir tasarım yapmak isteriz" dedi
Amerika’da saat kelimesiyle özdeşleşmiş ve jenerik hale gelmiş bir marka olan ve ABD başkanlarının saat markası olarak tanınan Timex IQ adını verdiği zeki Quartz saatlerini Türkiye’de tanıttı. Daha önce George Bush’a özel bir saat yapan ve Bush’un 50 dolarlık bu saati Arnavutluk’ta çaldırmasıyla gündeme gelen markanın başkan yardımcısı Silvio Leonardi “Bush Arnavutluk’ta bir konuşma yapmıştı. Bu konuşmanın ardından da halkla tokalaşırken saat kaybolmuştu. Bir daha da bulunamadı. Eğer şansımız olursa sizin başbakanınıza özel bir tasarım da yapmak isteriz” dedi.
Başkan Bush’un yanı sıra Bill Clinton’ın da plastik kayışlı Ironman modelini kullandığı Timex’in 150 yıllık bir firma olduğunu dile getiren Leonardi, “100’den fazla ülkede faaliyetteyiz. Ancak Türkiye bizim için çok özel bir pazar. 2011 yılında dünyada ortalama büyümemiz yüzde 17 oldu. Türkiye büyümemiz ise bunun üzerine çıkarak yüzde 20’leri buldu. Kriz bizim gibi köklü ve uzun geçmişse sahip firmalar için fırsat oldu. Tüketici de perakendeci de bizim gibi firmalarla çalışmak istiyor. Bu sayede krizde de büyümeyi sürdürebildik” ifadesini kullandı.
"TÜRK YÜZ ARIYORUZ"
Yeni serisi Türkiye’de 350-800 TL arasında değişen fiyatlarla satılacak olan Timex Türkiye’de 2005’ten bu yana Merkez Saatçilik distrübütörlüğünde faaliyet gösteriyor. Merkez Saatçilik’in Yönetici Ortağı Ceki Ferman Türkiye’de bir yüz ile çalışmayı düşünmediklerini söylüyor. Ancak, Timex’in Başkan Yardımcısı Leonardi, “Türkiye’de bir yüz bulmak istiyoruz. Bu yüzün bizim özdeşleşdiğimiz koşu ya da daha genel anlamıyla sporla ilgisi olması da şart değil. Bu konuda Türk ortağımızla görüşeceğiz” diye konuştu. ‘Fiyatlar arttı’ yükselen kurun etkilediğini ve yüzde 15 artırmak kaldıklarını belirtti.
"FİYATLAR YÜZDE 15 ARTTI"
Leonardi, yükselen kurun fiyatları etkilediğini ve fiyatları yüzde 15 oranında artırmak zorunda kaldıklarını belirtti.
IQ'SU YÜKSEK 5 BİN SAAT SATACAK
Türkiye’de 12 markanın distrübütörlüğünü yürüten Merkez Saatçilik’in Yönetici Ortağı Ceki Ferman tüm bu markalardan yılda 100 bin adetlik satış yaptıklarını ifade ediyor. Yeni Timex IQ ile bir yılda 5 bin adet satmayı planladıklarını ifade eden Ferman, “Yeni tanıttığımız Timex IQ’nun 44 farklı modeli var. Bu modellerde pusuladan yükseklik ölçme özelliğine kadar birçok farklı seçenek yer alıyor. Türkler kronometreden pusulaya her özelliği istiyor. Ama ne kadarını kullandıklarından emin değilim” dedi.
GAZETE HABERTÜRK / Ayşegül AKYARLI GÜVEN