Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam sponsorluk anlaşmaları, dünya kupası sponsorları belli oldu, messi ve ronaldo'nun sponsoru kim oldu - İş-Yaşam Haberleri

        Dünyanın önde gelen spor markalarının Dünya Kupası rekabeti bu yıl da sert geçecek. Rekabetin öne çıkan markası Nike gibi duruyor. Pazarlama gücü en yüksek 10 futbolcudan altısıyla anlaşma sağlayan Nike, bu alanda 3 yıldızla anlaşması bulunan Adidas'ı ve 1 futbolcuyla anlaşması bulunan Puma'yı geçti.

        BU HABERİ SİTENİZE EKLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Repucom tarafından yayınlanan pazarlama gücü en yüksek 10 futbolcu listesinin başında Cristiano Ronaldo yer alıyor. Ronaldo’nun Nike ile sponsorluk anlaşması var. Listede Barcelona takımının yıldızı Lionel Messi de birinciliği Ronaldo ile paylaşıyor ve Messi’nin Adidas’la anlaşması bulunuyor.

        PUMA’DA TEK YILDIZ

        Listede Puma ile anlaşması bulunan tek yıldız ise futbol kariyerini ABD’li bir takımda devam ettiren Fransız Thierry Henry. Fakat pazarlama gücü en yüksek futbolcular arasında yer almasına karşın Henry muhtemelen Fransa'nın dünya kupası kadrosunda yer alamayacak.

        Bu yaz gerçekleşecek Dünya Kupası’nda Nike 32 takımın 10'una sponsor olurken, Adidas için bu sayı dokuzda kaldı. Dünya Kupası’nda kullanılan toplar ise 1970'den bu yana Adidas tarafından üretilirken anlaşma yenilenerek 2030'a kadar uzatıldı. Adidas, bu yıl futboldan 2 milyar Euro gelir bekliyor. Adidas CEO’su Herbert Hainer, futbolun Adidas'ın DNA’sında olduğunu söylerken sporun bu dalında bir numara olduklarını açık bir şekilde göstermek istediklerini söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa