Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Perakende zinciri Tesco, şirketin faaliyetlerinin Türkiye'deki sıkı rekabetten etkilendiğini ancak Türkiye'nin odak olarak kalmaya devam ettiğini belirtti.

Türkiye'de iştiraki Tesco Kipa KIPA ile faaliyet gösteren İngiltere merkezli perakende zinciri Tesco PLC, Türkiye'deki faaliyetlerinin sıkı rekabetten etkilendiğini ve zarar yapan dokuz mağazayı kapattıklarını; buna karşın Türkiye'nin Tesco için odak pazar olarak kalmaya devam ettiğini açıkladı.

Tesco'nun 2013/2014 faaliyet dönemine ilişkin sonuçlarının değerlendirildiği ve şirketin internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türkiye'deki faaliyetimiz sıkı rekabet ve büyük mağaza formatlarının görece etkisiyle olumsuz etkilenmekte. İzmir çevresindeki ana faaliyet bölgemize odaklanarak, bu yıl geçen yılki mevcut mağazalarımızdaki satışlara göre kademeli iyileşme gözledik. Satış faaliyetlerinden kaynaklanan kayıpları stabilize etmek amacıyla zarar eden dokuz mağazamızı kapattık. Tüm bu unsurlara karşın, Türkiye bir odak olarak kalmaya devam ediyor" denildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ