Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Geçen sene aynı döneme göre salatalık ve domates fiyatlarının ikiye katladığı ortaya çıktı. 2016 Nisan ayı ortasında Bursa Sebze ve Meyve Hali'nde kilosu 1-2 lira arasında satılan domates bugünlerde aynı halde 2.80 - 5 lira bandında değişen fiyatlarla satılıyor. Geç sene halde 70 kuruşla 1 lira 70 kuruş arasından satılan salatalık bugünlerde Bursa Hali'nde 1 lira 50 kuruş ile 3 lira 80 kuruş arasında satılıyor. Domatesin tavuk etiyle yarışır hale geldiğini belirten vatandaş, yaklaşan Ramazan ayı öncesi fırsatçıların fiyatlarla oynamasına tepkili.

İndirim uygulayan marketlerde tüm tavuğun kilosu 5-6 liradan satılırken domatesin kilosu pazarda bile 5 lirayı zorluyor. Bazı marketlerde domatesin kilo fiyatı 6 lirayı buldu. Ancak yapılan küçük bir araştırmasıyla fiyatların geçen sene aynı döneme göre ikiye katlandığı ortaya çıkıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali'nin resmi verilerine göre, domatesin kilosu 2.80 - 5.50 lira arasından satılıyor. Beef domatesin kilosu 5 - 8.50 liradan, kokteyl domates 6 - 8.50 liradan, salkım domates 3.50 - 5.50 liradan Simav domates 6.50 - 7.50 liradan satılıyor. Aynı halde geçen sene bu dönemde domatesin kilosunun 1-2 liradan, Beef domatesin kilosunun 2.50 - 3.90 liradan, kokteyl domatesin 3.50 - 4 liradan, salkım domatesin 2 - 3 liradan ve Simav domatesin ise 2.30 - 3.70 liradan satıldığı ortaya çıktı.

Ramazana yaklaşık 40 gün kala sebze fiyatlarındaki anormal artış ise tüketicinin tepkisini çekiyor. Vatandaşlar hava şartlarının oldukça güzel seyretmesine rağmen çarşı-pazardaki bu artışların sofraya olumsuz yansıdığını söylüyor. Emekli Bekir Ç., "Ekonomi gayet güzel, marketler indirim yarışına gidiyor. Tavuk eti bile 5 liradan satılıyor. Ama pazara gittiğimizde domatesi 5-6 liradan alıyoruz. Havalar da oldukça güzel; peki ama bu zam neden? Fırsatçılar yeniden harekete geçmiş olabilir" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ