Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Turkcell hissedarlarından Sonera Holding BV , Turkcell'de 287.6 milyon lira nominal tutarlı hissenin borsada satıya konu edilebilmesi için Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK) başvurdu.

Sonera Holding'in Turkcell'de doğrudan yüzde 14.02, dolaylı yoldan 24.02 payı bulunuyor. Satışa konu olan söz konusu paylar ise 2.2 milyar liralık ödenmiş sermayesi bulunan şirkette yüzde 13.07 paya karşılık geliyor.

Konuya ilişkin açıklama KAP'ta yer aldı. Sonera Holding'in hisse satış planı ile ilgili haber öncesinde artıda seyreden Turkcell hisseleri, haberin ardından kazanımlarını azaltarak eksiye döndü. Hisse saat 17.13 itibarıyla yüzde 0.66 kayıpla 8.99 liradan işlem görüyor. BIST-100 endeksi ise yüzde 2.2 artıda.

Turkcell'in ana hissedarları Çukurova, LetterOne (Alfa) ve Sonera Holding'in sahibi TeliaSonera arasında devam eden anlaşmazlık uzun süredir çözüme kavuşturulamıyor.

Son olarak Londra'daki tahkim mahkemesi, Çukurova'nın elindeki Turkcell hisselerini satması ya da Letterone'ın elindekileri alması gerektiğine hükmetmişti. Ancak iki taraf da bu yönde bir adım atmamıştı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ