Himmet parasını madenlerde aklamışlar
Koza-İpek'in eski kayyumu avukat Hasan Ölçer, toplanan himmet paralarının Koza'ya ait madenlerde aklanıp yeniden piyasaya sürüldüğünü dile getirdi
ABONE OL17-25 Aralık Operasyonu'ndan sonra Koza-İpek Grubu'na atanan kayyum ekibinin başında olan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da Fatih Üniversitesi'ne kayyum olarak atanan avukat Hasan Ölçer, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Sabah'a konuşan Ölçer, Koza-İpek Grubu'nda tüm şirketlerin incelenmesinde görevlendirildiğini dile getirerek, toplanan himmet paralarının maden şirketleri aracılığıyla aklandığını kaydetti. "Dünya üzerinde maden şirketleri parayı en fazla kontrol edebileceğiniz en kontrolsüz alanlardır. Dünya standartları ton başına 2 gram altınsa siz burada 4 gram diye beyan edebilirsiniz. Çok ufak bir vergisi vardır o vergiyi ödediğinizde o toplanan himmet paralarını rahatça tedavüle sokarsınız" diyen Ölçer, Koza'nın maden şirketlerinin toplanan himmet paralarının aklanıp ekonomiye dahil edildiği bir alan olduğunu söyledi.