Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Ekonomik verilerin tamına yakınında iyileşme varken, Türkiyeekonomisi için çizilmeye çalışılan karamsar tablo kasıtlı birmanipülasyondur" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci“Kamuoyunun yakında takip ettiği gibi biz de Türkiye’mize yapılanbu haksızlığa, yine Türkiye’mizin gerçeklerini kamuoyunun dikkatinearz ederek, halkımızı doğrularla bilgilendirmeye çalışıyoruz" dedi.

Zeybekci, gündeme ilişkin değerlendirmelerine şöyle devam etti: "Son dönemde üç seçim birden yaşayan bir ülkeyiz, şimdi bir kezdaha seçime gidiyoruz ve buna rağmen ekonomimiz seçim yapılıyorolmasından kesinlikle olumsuz etkilenmiyor. Tabii ki yatırımcı seçimsonuçlarını bekleyeceği için bazı yatırımlarda erteleme söz konusuolabilir. Bu da işin doğal bir sonucu. Buna rağmen 2015 yılında yüzde3’ün üzerinde bir büyüme göreceğiz. Bu yıl seçimlere rağmenyatırımlarda ve tüketimde büyümenin yaşandığı bir yıl. 2015 genelindetoplam yatırımlarda yüzde 2’nin üzerinde büyüme olmasını bekliyoruz.Tüketimde bundan daha da kuvvetli bir büyüme var. Ekonomimizinüzerindeki son zamanlarda yapay olarak yaratılmaya çalışılan ortamseçim kararıyla birlikte koalisyon formüllerinin de yarattığıbelirsizlik ortadan kalkmış, 1 Kasım’da tekrar edilecek seçimlerdeortaya çıkacak iradeye odaklanılmıştır. Bu durum önümüzdeki günlerdegöreceli bir şekilde rahatlama sağlayacaktır.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ