Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Efsun isminin anlamı nedir? Efsun ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Efsun isminin analizi
        • 1

          Efsun ismi, kız çocukları için kullanılan oldukça güzel bir isimdir. Son zamanlarda anne ve baba adaylarının dikkatini çeken bu isim hem güzel anlamlar taşımakta hem de kulağa hoş gelmektedir. Efsun isminin anlamı, Efsun ne demek, Efsun Kuran’da geçiyor mu, Efsun isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Efsun İsminin Anlamı

          İsimler sahip oldukları anlamlarla bir bütün oluşturmaktadır. Bu sebeple isimlerin anlamlarını öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları da çocukları için anlamlı bir isim arayışındadır. Bu sebeple koyacakları ismin tüm anlamlarını bilmek isterler. Bunun için genellikle yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alırlar. Koyulacak ismin akılda kalıcı olması da önemlidir. Ebeveynler çocukları için güzel anlamlar taşıyan isimleri seçmek ister. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Efsun ismi de hem modern hem de kulağa hoş gelen isimler arasında yer almaktadır. Birden fazla anlama sahiptir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Efsun isminin anlamları şunlardır:

          • Büyü, sihir, tılsım, afsun, arpag, rukye.
          • İnsanı hükmü altına alıp kendinden geçirecek kadar kuvvetli tesir, büyüleyici etki, câzibe.
          • Büyüleyici.
          • Çekici, büyüleyici.
        • 2

          Efsun Ne Demek?

          Anne ve baba adayları için isim koyma süreci kimi zaman zorlayıcı olabilir. Sayısız seçenek arasından uygun ismi bulmak kafa karışıklığına yol açabilir çünkü isimlerin birden fazla anlamı olabilmektedir. Anne ve baba adayları bir ismin tüm anlamlarını öğrenmek ister. Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Kimi aileler geleneksel isimleri tercih ederken kimileri modern ve pek duyulmayan isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık gösterse de en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Efsun ismi kız çocukları için sıklıkla tercih edilen isimlerden biridir. Efsun ismi; büyü, sihir, tılsım, afsun, arpag, rukye, insanı hükmü altına alıp kendinden geçirecek kadar kuvvetli tesir, büyüleyici etki, câzibe, büyüleyici, çekici ve büyüleyici anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Efsun Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler çocukları için isim seçerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimileri için ismin kökeni önemlidir. Bu sebeple köken üzerinde durmaktadır. Toplumumuzda farklı kökenli pek çok isim bulunmaktadır. Kimi aileler ise ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay telaffuz edilmesine dikkat etmektedir. Bazı anne ve baba adayları ise ismin manevi değeriyle ilgilenmektedir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bu sebeple de genellikle Kuran’da yer alan isimleri tercih ederler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Efsun ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Efsun ismini koymak caizdir.

        • 4

          Efsun İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi son yıllarda adeta bir akım halini almıştır. Pek çok kişi isminin analizini internet üzerinden araştırmaktadır. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım alırlar. Çocuğuna Efsun ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

          Bu ismi taşıyan bireyler çevresiyle ve ailesiyle vakit geçirmeyi çok severler. Dışarıya dönük bir yapıya sahip olduklarından dolayı bunu sık sık yapmaya özen gösterirler. Dostlarını ya da aile bireylerini kendi evlerinde ağırlamak isterler. Başkalarının sorunları kendi sorunlarından önce gelmektedir. Kendilerine çok önem verdiklerini söyleyemeyiz. Hayal güçleri de bir o kadar gelişmiştir. İyi huylu ve çalışkandırlar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa