Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Doğa isminin anlamı nedir? Doğa ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Doğa isminin analizi
        • 1

          Doğa ismi de hem kız hem de erkek çocukları için kullanılabilen unisex bir isimdir. Modern bir isim olması ve kulağa hoş gelmesi sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çeken isimlerden biridir. Doğa isminin anlamı, Doğa ne demek, Doğa Kuran’da geçiyor mu, Doğa isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Doğa İsminin Anlamı

          İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. İsimleri tamamlayıcı en önemli detay sahip olduğu anlamıdır. Bu sebeple yeni biriyle tanıştığımızda ismini ve isminin anlamını sorarız. İsminin anlamını öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları da çocukları için güzel anlamlar taşıyan isimler seçmek ister. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. İsimlerin karakter üzerinde etkili olduğu yönünde yaygın bir görüş bulunmaktadır. Bu sebeple anne ve baba adayları çocuklarına isim koyarken özenle davranmaktadır. Doğa ismi kulağa hoş gelen, oldukça modern bir isimdir. Birden fazla anlam taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Doğa isminin anlamları şunlardır:

          • Kendi kuralları çerçevesinde sürekli gelişen, değişen canlı ve cansız varlıkların hepsi, tabiat, natür.
          • İnsan eliyle büyük değişikliğe uğramamış, doğal yapısını koruyan çevre, tabiat.
          • Bir kimsenin eğilimlerinin, içgüdülerinin hepsi, huy.
        • 2

          Doğa Ne Demek?

          Anne ve baba adayları çocuklarına isim koymadan önce geniş çaplı bir araştırma yaparlar. Bu süreç kimi zaman zorlayıcı olabilmektedir. Bazı ebeveynler geleneksel isimleri tercih ederken bazıları modern ve pek duyulmayan isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık gösterse de en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Bu sebeple ebeveynler isimlerin anlamlarını araştırırlar. Türkçe kökenli bir isim olan Doğa ismi anne ve baba adayları tarafından sıklıkla tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Doğa ismi birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. Doğa ismi; kendi kuralları çerçevesinde sürekli gelişen, değişen canlı ve cansız varlıkların hepsi, tabiat, natür, insan eliyle büyük değişikliğe uğramamış, doğal yapısını koruyan çevre, tabiat, bir kimsenin eğilimlerinin, içgüdülerinin hepsi, huy anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Doğa Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler çocuklarına isim koyarken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimi ismin kökeni üzerinde durmaktadır. Toplumumuzda birçok farklı kökene sahip isim bulunmaktadır. Bazıları ise ismin kulağa hoş gelmesine ve kolay söylenmesine dikkat etmektedir. Kimi ebeveynler ise ismin manevi değeriyle ilgilenmektedir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bu sebeple de genellikle Kuran’da yer alan isimleri tercih ederler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlara sahip isimler de bulunmaktadır. Doğa ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Doğa ismini koymak caizdir.

        • 4

          Doğa İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi son yıllarda en fazla araştırılan konuların başında gelmektedir. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Bazı aileler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Doğa ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

          Oldukça disiplinlidirler. Aynı zamanda zeki ve çalışkandırlar. Başarı odaklı hareket ederler. Arkadaş canlısıdırlar. Başkalarına yardım etmeyi oldukça severler. Samimi ve içten tavırlarıyla girdikleri ortamlara pozitif enerji yayarlar. Sosyal çevrelerinde sevilen ve aranılan isimlerden biridir. Eğlenceyi seven bir kişiliğe sahiptirler. Maceraperesttirler. Sevdikleri onlar için her şeyden önce gelir; korumacıdırlar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa