Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Duru isminin anlamı nedir? Duru ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Duru isminin analizi
        • 1

          Duru ismi de son dönemlerde dikkat çeken bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. İsim arayışında olan anne ve baba adayları tarafından sıklıkla tercih edilen, popüler isimlerden biridir. Duru isminin anlamı, Duru ne demek, Duru Kuran’da geçiyor mu, Duru isminin analizi nedir?

          Duru İsminin Anlamı

          İsimleri tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamlardır. Bu sebeple de ebeveynler güzel anlamlar taşıyan isimlere yönelmektedir. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmemektedir. İsimlerin karakter üzerinde etkili olduğu yönünde bir görüş de vardır. Anne ve baba adayları için isim bulma süreci kimi zaman zorlayıcı olabilmektedir. Günümüzdeki ebeveynler daha modern ve pek duyulmamış isim arayışındadır. Geleneksel isimler genellikle tercih edilmemektedir. Sayısız isim seçeneğine karşı arama motorundan da yardım alabilirler. Duru ismi de son dönemlerde popülerleşen isimlerden biridir. Kız çocukları için tercih edilen bu isim birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Duru isminin anlamları şunlardır:

          • Adı sanı temiz kimse.
          • Sel gibi ışık, sel gibi akan ışık.
          • Bulanık olmayan, temiz, berrak, saf.
        • 2

          Duru Ne Demek?

          Her ismin anlamına vakıf olmak olanaksızdır. Özellikle son dönemlerde, geleneksel isimlerin aksine pek duyulmamış isimler tercih edilmektedir. Bu sebeple de ismin anlamını araştırma ihtiyacı duyabiliriz. Yaygınlaşan internet sayesinde isimlerin anlamlarına ulaşım kolaylaşmıştır. Arama motorundan yardım alarak ismin ne anlama geldiğini öğrenebiliriz. Anne ve baba adayları da çocukları için uygun ismi ararken genellikle internetten faydalanmaktadır. Duru ismi son dönemlerde dikkat çeken bir isim olarak bilinmektedir. Kız çocukları için tercih edilir. Duru ismi; adı sanı temiz kimse, sel gibi ışık, sel gibi akan ışık, bulanık olmayan, temiz, berrak, saf anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Duru Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynlerin isim belirlerken öncelikleri farklı olabilmektedir. Kimileri isim kökeni üzerinden hareket ederken kimileri kolay telaffuzlu, kulağa hoş gelen isimleri tercih etmektedir. Ancak buradaki en önemli detay ismin anlamıdır. İsmin güzel anlamlar taşıması istenir. Ebeveynlerin bazıları da ismin dini yönden önemi üzerinde durur. Bu sebeple de ismin Kuran’da bulunup bulunmadığına dikkat etmektedir. Kuran’da bulunmayıp birçok güzel anlama sahip olan isimler de bulunmaktadır. Duru ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları bu ismin Kuran’da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Duru ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Duru ismini koymak caizdir.

        • 4

          Duru İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi son yıllarda öne çıkan bir konudur. İsim analizi sayesinde kişinin olumlu ve olumsuz özellikleri hakkında bilgi alabiliriz. İsim analizi bir nevi karakter tahlili görevi görmektedir. Bu sebeple de bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Duru ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları bu ismin analizini merak etmektedir.

          Bu ismi taşıyan bireylerin sosyal hayatları oldukça aktiftir. Aile hayatı onlar için önemlidir ayrıca çok fazla arkadaşları vardır. Evde durmayı daha çok tercih ederler; sık sık dışarı çıkmaktan hoşlanmazlar. Çabuk sıkılan bir yapıya sahip olduklarından dolayı yeni şeyler görmek onları heyecanlandıracaktır.

          Genelde her konuda fikirleri bulunur. Mükemmeliyetçi yapıları nedeniyle zor beğenirler. Sanata yakındırlar ve kitap okumayı çok severler. Liderlik vasfına sahip olduklarından dolayı çalıştıkları yerlerde hızla yönetici olabilirler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa