Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Devin isminin anlamı nedir? Devin ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Devin isminin analizi
        • 1

          Pek duyulmamış isimlerden biri de Devin ismidir. Kolay telaffuzu ve kulağa hoş gelmesiyle dikkat çeken bu isim, hem kız hem de erkek çocukları için tercih edilebilir. Son dönemlerde popüler olan isimlerden biridir. Devin isminin anlamı, Devin ne demek, Devin Kuran’da geçiyor mu, Devin isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Devin İsminin Anlamı

          İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. İsimlerin kökenleri ya da telaffuzları farklılık gösterebilir ancak onları tanımlayan sahip olduğu anlamlardır. Anne ve baba adayları da bu sebeple doğacak çocukları için en anlamlı ismi araştırmaktadır. Günümüzde yaygınlaşan internet sayesinde isimlerin anlamlarına ulaşım kolaylaşmıştır. Böylelikle ebeveynler kötü anlamlara sahip isimleri kolayca eleyebilirler. Devin ismi de modern ve popüler isimlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Pek çocuğumuzun ilk duyduğu bu isim hem erkek hem de kız çocuklarına koyulmaktadır. Devin ismi birden fazla anlam taşıyan bir isimdir. Devin isminin anlamları şunlardır:

          • Hareket, kımıldanış.
          • Çaba, gayret.
        • 2

          Devin Ne Demek?

          Daha önce anlamını bilmediğimiz bilgilere internet sayesinde ulaşım sağlayabiliriz. Anlamını bilmediğimiz isimleri de öğrenebiliriz. İsmi tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamlardır. Ebeveynler çocukları için isim belirlerken farklı kıstasları ön planda tutmaktadır. Kimileri kolay telaffuzlu, kulağa hoş gelen isimlere yönelirken kimileri de köken üzerinde durmaktadır. Ancak her koşulda ismin anlamı en önemli kıstasların başında gelmektedir. Bu sebeple de ebeveynler çocuklarına anlamlı bir isim vermek ister. Devin ismi de anne ve baba adayları tarafından merak edilen isimlerden biridir. Devin ismi birden fazla anlam taşımaktadır. Devin ismi; hareket, kımıldanış, çaba ve gayret anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Devin Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler isim belirleme konusunda farklı kıstaslara sahip olabilir. Bazı ebeveynler ismin kökenine bazıları da kolay söylenmesine dikkat edebilir. Bu sebeple de toplumumuzda farklı kökenlere ait isimlere rastlanılmaktadır. Türkçe kökenli isimler olabileceği gibi Farsça ya da Arapça kökenli isimler de yer almaktadır. Bazı ebeveynlerin ismin İslami açıdan da uygun olmasına dikkat etmektedir. Bu sebeple de genellikle Kuran’ı Kerim’de yer alan isimleri tercih etmektedir. Ancak kutsal kitabımızda yer almayıp birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Devin ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları bu ismin Kuran’da yer alıp almadığını merak etmekte ve araştırmaktadır. Devin ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Devin ismini koymak caizdir.

        • 4

          Devin İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizleri son dönemlerde popülerleşen bir konudur. İsim analizi, isminizden karakter özelliklerinizin çıkarımını yapmaktadır. Olumlu ve olumsuz özelliklerin listelendiği isim analizleri son dönemlerde dikkat çekmektedir. Bazı ebeveynler isim analizinden yardım alarak çocuklarına isim koymaktadır. Devin ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları da bu ismin analizini merak etmektedir.

          Değişime ve yeni insanlarla tanışmaya bayılır. Yeni deneyimler onun için tutku demektedir. Macera ve seyahat etmeyi de bir o kadar sever. Son derece hümanisttir. Egzotik, uzak yerleri sever. İdealisttir. Daha insancıl bir toplum yaratma gayesine sahiptir. Bu sebeple de dünyayı daha adil ve yaşanılır bir yere dönüştürmek ister.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa