Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dünyada görülen ilginç ilişki tarzları: Bazıları sizi şok edebilir!
        • 1

          MONOGAMİ

          Önce daha alışageldik bir kavramdan başlayalım. Monogami; tek eşlilik anlamına geliyor. Yani, bir kişinin hayatı boyunca ya da belirli bir zaman süresince tek kişiyle beraber olması demek.

        • 2

          POLİAMORİ

          Türkçe'ye çoklu aşk olarak çevirmenin mümkün olduğu poliamori kavramı; birden fazla kişiyle aynı anda ilişki yaşama demek. Burada en önemli unsur; ilişkiye dâhil olan herkesin bunu onaylamış olmasıdır.

          Bu ilişki şekli, tek gecelik cinsellik, aldatma veya çapkınlıktan ayrıdır çünkü üç kişi arasında duygusal yakınlık kurulur. Yani, geleneksel bir çiftin yaşadığı tüm süreçleri poliamori çiftleri de yaşar.

        • 3

          POLİJİNİ

          Genelde ataerkil toplumlarda görülen bir ilişki biçimidir. Bir erkek, birden fazla kadınla beraber olabilir.

        • 4

          POLİANDRİ

          Bir kadının, birden fazla erkekle beraber olabileceğini anlatan bir terimdir. Çokkocalılık olarak da tabir edilir. Bu ilişki şekli, Güney ve Kuzey Amerika, Afrika'da dâhil olmak üzere birçok toplumda yaşatılıyor.

        • 5

          GRUP EVLİLİĞİ

          Oldukça nadir olarak görülen grup evliliği, çok eşliliğin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Bu ilişki tarzında; ilişki yaşayan birden fazla kadın erkek grubunun, başkalarıyla da evlenebilir.

          Grup evliliğinin ancak çok kocalı evliliğin yaygın olduğu ve daha sonra çok karılılıkla birleştiği durumlarda gerçekleşebilmesi mümkündür.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa