Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dünyaca ünlü sahilde akvaryumu andıran görüntüler

        Koronavirüs tedbirleri kapsamında Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nde yaklaşık 2.5 ay, vatandaş giriş çıkışı, deniz trafiği ve balıkçılık faaliyetleri durdurulmuştu.

        İHA'nın haberine göre kontrollü sosyal hayat ile birlikte denizlerdeki hareketlilik 1 Haziran tarihinde başladı.

        Su altı ve su üstü çalışmalarıyla yakından tanınan Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu öğrencileriyle birlikte sahilin 50 metre açığı ve yaklaşık 12 metreye bir saat süren bir dalış gerçekleştirdi.

        REKLAM

        Gökoğlu, daha önce de birçok kez daldığı noktalarda gözlemleme ve görüntüleme yaparak su altındaki biyoçeşitliliğin arttığını gördü. Gökoğlu’nun kamerasına, dalış süresince akvaryumu andıran görüntüler yansıdı.

        "DOĞA KENDİNİ BİRAZ TOPARLAMIŞ"

        Mehmet Gökoğlu, Konyaaltı Sahili’nin pandeminin yoğun olduğu dönemdeki yapılan kısıtlamanın faydalarının su altı zenginliğine yansıdığını bildirdi.

        Su altında başta milanır, sokar, tral, akya balıklarının yavrularını yoğun şekilde gördüklerinin altını çizen Gökoğlu, “Balık çeşitliliğinin artmasında korona virüsün etkisi olmuş. Denizin altı rengarenk balıklarla dolmuş durumda. Özellikle tral balıklarının yoğunluğu görsel bir şölen sundu. Sürü halinde dolaşıyorlar. Bu doğanın kendisini biraz toparladığının göstergesi. Bu görüntüler bizi gelecek adına umut verdi” dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa