Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Biri çocuk 4 kişi hayatını kaybetti | Dış Haberler

        Mısır'ın üçüncü büyük kenti Nil Deltası'ndaki Mansura'da, darbe karşıtı gösteri düzenleyen protestocuları hedef alan silahlı saldırıda biri çocuk, üçü kadın 4 kişi hayatını kaybetti.

        Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Sözcüsü Cihad el-Haddad, göstericilere polis desteğinde saldırı düzenleyenlerin Hüsnü Mübarek'in kapatılan partisi NDP üyeleri olduğunu iddia ederek, olayda İslam Abdulani, Hala Ummu Şeyma ve Emel Ferhat isimli kadın protestocuların hayatını kaybettiğini söyledi.

        Haddad, olayda hayatını kaybedenlerin darbe karşıtı gösterilere katıldıklarını ve tamamının başlarından silahla vurularak öldürüldüğünü ileri sürdü.

        Saldırıda hayatını kaybeden 13 yaşındaki çocuğun ise henüz kimliğinin tespit edilemediği ifade edildi.

        GÖSTERİLER DEVAM EDİYOR

        Mısır'da ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, askeri darbeyle uzaklaştırıldığı görevine dönmesi için yapılan gösteriler devam ediyor.

        Protestocular, Kahire'deki televizyon kanalları ve güvenlik güçleri binaları önünde askeri darbeye karşı gösteri düzenledi.

        Ordu güçlerinin engel olmaya çalıştığı göstericiler daha sonra 8 Temmuz'da sabah namazı kılan halka askerlerin ateş açması sonucu 84 kişinin öldüğü Cumhuriyet Muhafızları Karargahı'na yürüyerek olayı protesto etti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa