Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Londra'dan New York'a tren yolculuğu

        ABD ile Rusya arasındaki Bering Boğazı deniz altından bağlanıyor. Fransa ve İngiltere arasındaki Manş Tüneli'nin bir benzeri Kuzey Kutbu'ndaki kara parçasını birleştiryor. Uzakdoğu bölgesi Rus yönetimi ile ortaklaşa olarak Alaska Valiliği projeyi hayata geçirmek için çalışıyor.

        Chelsea futbol takımının sahibi Roman Abramovich'in projede aktif rol alması ise çok önemli bir gelişme olarak gösteriliyor. Abramovich'in 80 milyon paundluk bir kazı makinasını satın alarak projeye destek verirken dünyanın en büyük kazı çalışmasına finansman desteği sunması dikkat çekici bulunuyor.

        FİKİR PUTİN’DEN GELDİ

        Abramovich'in öncülük ettiği proje ilk kez Rusya Başkanı Vladimir Putin tarafından ortaya atılmış ve Putin'in rüya projesi olarak adlandırılıyor. Yapım aşamasında Washington ile Rusya'nın gizli görüşmeler yapmasına neden olan proje Devlet Başkanı Putin'in çok önem verdiği bir ticari yatırım olarak göze batıyor. Rusya'nın bu proje ile ekonomik bir güce kavuşacağı ifade ediliyor. Projenin tarihi boyutu ise eski kıta olarak adlandırılan Asya ve Avrupa'nın yeni dünya Amerika'ya tren yolu ile bağlanacak olması. Bundan sonra, bir yolcu Londra'dan trenle ABD'ye gidebilecek

        MANŞ TÜNELİ

        İngiltere'yi Folkestone kentinden Fransa'ya bağlayan Manş Tüneli'nde araba, motosikletler, minibüsler, kamyonlar, kamyonetler ve 1.85 m'den büyük başka tür arabalar için hazır olduğu belirtildi. Bisikletler için de yer bulunan tünelde yolcular kendi araçları ile seyahat ediyor. Ağır yük tırları, şoförleri için ayrı bir kabin bulunup arabalarla taşınıyor.

        BUGÜN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa