Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Hasan Arat'tan yabancı hakem sözleri: Sıcak bakılmalı! - Beşiktaş Haberleri
        • 1

          Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Mete Vardar'ın düzenlediği iftar yemeğinin ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu.

        • 2

          "YABANCI HAKEME SICAK BAKILMALI"

          Yabancı hakemler için konuşan Hasan Arat, "Yabancı hakem konusuna sıcak bakılmalı. TFF, çok adaylı bir seçime gitmeli. Kurullar da seçimle gelmeli." dedi ve şu sözlerle devam etti:

        • 3

          "Son 4 ayda Türk futbolunda inanılmaz şeyler yaşandı. Hakem tokatlandı, takım sahadan çekildi, taraftarlar sahaya indi, VAR kayıtları dramatik şekilde açıklandı. Bunlara tepkisiz kalamayız. Böyle bir şey yok. Hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Beşiktaş kulübü, hakemler emekli olduktan sonra özür dileyecekleri bir müessese değildir."

        • 4

          "SEMİH MESELESİ BEŞİKTAŞ'IN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR"

          Başkan Arat, Beşiktaş'ın 18 yaşındaki futbolcusu Semih Kılıçsoy'un A Milli Takım'a davet edilmesine rağmen Ümit Milli Takım'a gönderilmesini eleştirerek, şu görüşleri paylaştı:

          "Semih meselesi Beşiktaş'ın kırmızı çizgisidir. Türk evladı olarak herkesin ona sahip çıkması lazım. Sürekli böyle oyuncu çıkaran bir ülke değiliz. Israrımız sadece oyuncu (Semih Kılıçsoy) takıma girsin şeklinde değil. Yetişen bir Türk evladının haklarının korunmasıdır. 17 yaşında İspanya ve Brezilya'da çocuklar gol atıyor, maç sonuçlarını değiştiriyor. Baştan 2 maçta Ümit Milli Takım'da oynayacaksın dersen problem yok. Feyyaz Uçar 'Bu çocuk 10 yaşından beri gol atıyor.' dedi. Hakkımızı aramak, bağırmak demek değildir. Gelir gelmez Semih'in 2028'e kadar kontratını uzattık. Altyapıdaki Beşiktaş değerini daha fazla hissetmeye başlayacaksınız. Semih'i Türkiye olarak korumak zorundayız."

        • 5

          "EN KRİTİK SAFHA KUPAYA ULAŞMAK"

          Göreve geldikten sonraki ilk 2 ayın çok zor geçtiğini kaydeden Hasan Arat, "İlk 2-3 ayımız çok sıkıntılı geçti. Çok üzüldük. Bunu kamuoyuyla çok paylaşamadık. Çok şükür, etkili bir yönetim kurulumuz var. Çalışmaları beni bile mahcup ediyor. Öğrenmeye de başladık. Eksiklerimizi biliyoruz ve tamamlamaya çalışıyoruz. Bundan sonra en kritik safha kupaya ulaşmak ve doğru transferi yapmak. Gelecek sezon UEFA'da büyük bir değişim olacak. Transfer komitemiz kuruldu. Samet Aybaba ile çalışıyorlar. İyi bir şeyler yapacağız. Moralimiz daha iyi. Hedefimizi yakalamalıyız. Çok zor bir 2 ay geçirdik. Çok iyi olmak zorundayız. Hedefimizi lig üçüncülüğü ve kupa üzerine kurduk. Bu hedeflere ulaşmak önceliğimiz." diye görüş belirtti.

        • 6

          "KULÜPLER BİRLİĞİ VAKFI'NDA TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR"

          Arat, Kulüpler Birliği Vakfının şu an hiçbir yaptırım gücü olmadığını anlatarak, "Kulüpler Birliği Vakfı, 2000 yılında Anadolu kulüpleri öncülüğünde kuruldu. Tüzük olarak hiçbir yaptırım gücü yok. Kendisini tüzük olarak tamamen yenilemesi gerek. Türk futbolunda böyle yön değişimine neden olamaz. Hukuki anlamda Kulüpler Birliği Vakfının etkin olması gerekir. Mutlak bir tüzük değişikliğine ihtiyaç vardır. Belki anonim şirkete gitmelidir. Türkiye bu açıdan komple bir kabuk değişimine gitmelidir. Başka çaresi yok." değerlendirmesinde bulundu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa