Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sarkozy ırkçı | Dış Haberler

        Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala, hiçbir ayrımcılık yapmayan en köklü Fransız kurumu olmakla övünen futbol milli takımının yıldızı Lilian Thuram, muhafazakar aday Nicolas Sarkozy’ye çattı. Barcelona’da top koşturan Thuram, "Sarkozy için ’ırkçı gibi konuşuyor’ demek hata olur, zira kendisi ırkçının ta kendisidir" dedi.

        İspanya’nın El Mundo Gazetesi’ne konuşan Thuram, "Sarkozy bir göç ve ulusal kimlik bakanlığı kurmak istiyor. Bu çok tehlikeli. İnsanları bölmeye başlayıp, ’bir grup buraya, Müslümanlar buraya, siyahlar buraya’ derseniz, halka diğerlerini farklı olarak görmeyi öğretirsiniz" ifadesini kullandı. Thuram, "Entegrasyon diyorlar. Entegre olmak nedir? Annem Fransız, babam Fransız. Ben niye ’entegre’ olmak zorundayım. Çünkü siyahım. Beyaz bir insanın entegre olup olmadığını asla sorgulamazlar" diye konuştu.

        SARKOZY’NİN GİZLİ AKDİ

        "Bazı Fransızların, diğer Fransızları, Fransız olarak görmediğini" savunan Thuram, "Sorunumuz göç değil, vatandaşlık. Yarın futbolu bırakıp ülkeme dönsem, bir yurttaş olarak değil, göçmen olarak görüleceğim" dedi.

        Sarkozy’nin, ırkçı lider Jean-Marie Le Pen ile gizli bir seçim anlaşması yaptığı iddia ediliyor. İlk turda muhtemelen eleneceğini düşünen Le Pen’in, ikinci turda seçmenlerinden Sarkozy’yi desteklemelerini isteyeceği belirtiliyor. Sarkozy de, milletvekili seçilme kanununu Le Pen’in talebi doğrultusunda değiştirecekmiş.

        Ayrımcılık yapıyorsunuz

        Sarkozy, Meaux kentinde göçmen kökenli Fransızlarla buluştu. Bir katılımcı, Sarkozy’ye "TV’de sizi dinlediğimde içimden kusmak geliyor. Bu topluma çoktan uyum sağladım, siz ayrım yapıyor ve sadece kötü şeylerden bahsederek onları korkutmayı amaçlıyorsunuz" dedi. HÜRRİYET

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa