Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Pakistan çökmeyecek" | Dış Haberler

        Zerdari, Amerikan NBC televizyonuna yaptığı açıklamada, bazı uzmanların Taliban örgütünün Pakistan'ı zayıflattığına ilişkin görüşlerine karşılık olarak, "180 milyonuz. Nüfus fazla, militanlardan daha fazla" dedi.

        "Pakistan'ın çökmeyeceğini" kaydeden Zerdari, ülkesinin Taliban ile sorunu olduğunu kabul ederek, ancak bu sorunun sadece Pakistan'a özgü olmadığını, bu tehdide karşı dünyanın hemfikir olduğu bir stratejiye ihtiyaç duyduklarını belirtti.

        Zerdari, "İspanya'da, İngiltere'de, ABD'de, Afrika'da, Suudi Arabistan'da saldırılar oldu. Bu nedenle dünyanın, bunun 21. yüzyılın yeni tehdidi ve yeni bir savaş olduğunu anlaması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

        Pakistan ordusundan 15 bin askerin konuşlandırıldığı Svat Vadisi'nde Taliban militanlarıyla mücadele için ABD yardımına ihtiyaç olduğunu ifade eden Zerdari, "Pakistan, Afganistan ve ABD aynı frekansta olmaz ise bu sorunu çözemeyiz" dedi.

        -"TALİBAN PAKİSTAN'IN VARLIĞINI TEHDİT EDİYOR"

        ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General David Petraeus, Taliban militanlarının Pakistan'ın varlığı için "gerçek bir tehdit" olduğunu söyledi.

        Petraeus, Amerikan "Fox News Sunday" televizyonuna yaptığı açıklamada, Pakistan'daki nükleer silahların militanların eline geçme endişesi taşımadığını, silahların güvende olduğuna emin olduğunu kaydetti.

        General Petraus, Taliban'ın artan isyanıyla karşı karşıya kalan Pakistan'ın da "varlığına yönelik tehdide karşı" mücadelesini güçlendirdiğini ifade etti.

        Pakistan yönetimi de Afganistan'da ABD öncülüğündeki güçler tarafından sürüldükten sonra Pakistan'a girerek kuzeybatı sınırındaki dağlık bölgeyi ele geçiren Taliban militanlarını bozguna uğratmak için 175 bin askerin mücadelede ettiğini bildiriyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa