Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Timoşenko direkten döndü | Dış Haberler

        Bölgeler Partisi'nin hükümeti düşürmek için 12 Ocak tarihinde verdiği gensoru önergesinin oylaması Ukrayna Meclisi'nin bugünkü oturumunda yapıldı. 450 sandalyeli Ukrayna Meclisi'nde parlamentoda muhalefetin önerisi 203 oy alabildi. Oylamada Bölgeler Partisi üyesi 172 milletvekilinin yanı sıra, Ukrayna Komünist Partisi'nden 20 milletvekili, Bizim Ukrayna Bloku'ndan 10 milletvekili, Yuliya Timoşenko Bloku'ndan bir milletvekilinin de hükümetin düşürülmesi yönünde oy kullanmasına rağmen Parlamento Başkanı Vladimir Litvin'in partisinden hiç kimsenin destek oyu vermemesi nedeniyle muhalefetin güvenoyu girişimi neticesiz kaldı.

        Muhalefetin verdiği gensorunun yeterli oyu alamaması üzerine genel kurulda koalisyon yanlısı milletvekilleri Başbakan Yuliya Timoşenko'yu alkışlayarak "Yuliya" sloganları attı. Yerli ve yabancı basının büyük ilgi gösterdiği meclis oturumunu ABD Büyükelçisi William B. Taylor da izledi.

        Oylama sonrasında basın toplantısı düzenleyen Yuliya Timoşenko; "Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu kriz günlerinde başbakanlık koltuğunun bir cazibesinin kaldığını sanmıyorum. Bu koltuğu isteyen partililerin olduğunu sanmıyorum. Bu kriz zamanında hükümeti düşürerek seçime gidilmesi ülkeyi karıştırır. Bu nedenle ülke gündeminden seçimi uzak tutmaya çalışacağım ve programımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz." dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa