Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD Bağdadi'nin öldüğünü doğruladı, IŞİD lideri öldü, Bağdadi öldü. | Dış Haberler

        Irak ve Suriye'de ele geçirdiği yerlerde terör estiren IŞİD'in lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısında yaralandığı ortaya çıkmıştı. IŞİD, Twitter adresinden yaptığı açıklamada bu olayı doğrulamıştı.

        Bugün konuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. IŞİD'e yakın kaynaklar, Bağdadi'nin yapılan hava saldırısı sonucu öldüğünü açıkladı. Saldırıda Bağdadi'nin yanından ayırmadığı sağ kolu sayılan yardımcısı Abdülrahman Eleferi'nin de öldüğü kaydedildi.

        "YENİ BİR HALİFE ADAYI BELİRLEYECEĞİZ"

        IŞİD'e yakın Twitter hesabı konuyla ilgili; "Ebubekir el-Bağdadi öldürülmesiyle ilgi detayları paylaşacağız ve kısa sürede İslam Devleti için yeni bir hilafet adayı belirleyeceğiz" açıklaması yaptı.

        IRAK TELEVİZYONU: FELLUCE YAKINLARINDA ÖLDÜRÜLDÜ

        Reuters'ın Irak devlet televizyonuna dayandırdığı haberine göre IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin Irak'ın Felluce şehrine düzenlenen hava operasyonu sonucunda öldürüldüğünü açıkladı.

        PENTAGON'UN AÇIKLAMASI

        ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steven Warren ise, Irak'ta hava saldırısında yaralandığı belirtilen terör örgütü IŞİD'in lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin şu andaki durumunu bilmediklerini açıkladı. Sözcü, yaptıkları saldırıda "örgütün taktiksel seviyede önde gelenlerini" hedeflediklerini fakat son durum hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

        Bu arada ilk kez 2 ay önce internette yayınlanan ve El Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf sosyal medyada tekrar paylaşılmaya başlandı. IŞİD'e karşı mücadele eden PYD ve YPG'nin sosyal medyada paylaştığı fotoğrafın Bağdadi'ye ait olduğu öne sürüldü.

        IŞİD'E 9 MİLYAR DOLARLIK DARBE!

        Öta yandan Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ülkenin en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Selahaddin vilayetinin Beyci ilçesinin terör örgütü IŞİD’in elinden kurtarıldığı duyuruldu. Beyci'de bulunan petrol rafinerisinin günlük 310 bin varil petrol üretimine sahip olduğu biliniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa