Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya WSJ: Elon Musk'ın SpaceX'teki kadınlarla alışılmadık ilişkileri var | Dış Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        The Wall Street Journal'ın haberine göre Tesla'nın kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk, daha sonra yönetici ekibine katılan eski bir SpaceX stajyeri ve iki SpaceX çalışanı ile ilişki yaşadı.

        Kadınlardan biri Musk'ın kendisinden birkaç kez çocuk sahibi olmasını istediğini iddia etti. Kadın, Musk'ın bu teklifini reddetti ve daha sonrasında maaşına zam yapılmadığını ve iş yerindeki performansından şikayet ettiğini öne sürdü.

        WSJ'nin haberinde, mesajlara, e-postalara ve diğer belgelere yer verdi. İddialar, kadınların arkadaşları ve aile üyelerinin yanı sıra eski çalışanlar da dahil olmak üzere 48'den fazla kişiyle yapılan görüşmelere dayanıyor.

        REKLAM

        Musk, WSJ'nin yorum taleplerine yanıt vermedi.

        2021'de beş eski SpaceX çalışanı, şirkette bir "cinsel taciz kültürü" olduğunu söylemişti. Bu yılın başlarında eski bir SpaceX çalışanı, cinsel istismar ve ayrımcılık iddiasıyla dava açtı.

        Business Insider'ın haberine göre, Musk'ın 2018'de bir uçuş görevlisini taciz etti ve uçuş görevlisini susturmak için 250 bin dolar ödediğini iddia edilmişti.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa