Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Irak'ın Musul kentinde Irak ordusu ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, İskenderun'dan Musul'un Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot götüren 28 Türk şoförün IŞİD tarafından rehin alındığı belirtildi.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Musul'daki şoförlerinin durumuna ilişkin, ''Biz, onların bir an önce kurtarılması, en kısa zamanda ailelerine ve ülkelerine kavuşmaları için yoğun bir trafik içindeyiz. Onlarla ilgili bazı temaslar kuruldu. Kurduğumuz temaslarda durumlarının iyi olduğunu haber almış olmak şimdilik bizi teselli etti'' dedi.

Rehin alınan şoförlerden Serdar Bayrak, Habertürk canlı yayınına telefonla bağlandı. Serdar Bayrak, sabah saatlerinde yük boşaltma işlemi yaptıkları sırada önce dışarıdan silah sesleri duyduklarını, ardından eli silahlı, yüzleri kapalı bir grup tarafından santrale baskın yapıldığını söyledi.

Bayrak, baskında 10 şoförün ellerinin bağlanarak dışarıya çıkarıldığını, geri kalan şoförlerin ise halen santralde tutulduklarını belirtti.

Read more!
Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ