Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

ABD'de faaliyet gösteren "Turkish Institute for Progress" adlı kuruluş tarafından verilen ilanlar, Wall Street Journal, Washington Post, The Hill, Weekly Standard gibi gazete ve dergiler ile New York Times ve Politico gibi medya kuruluşlarının internet sitelerinde yayımlandı.

"Ermenistan ve Rusya: Ermenistan Putin'in Rusyası ile beraber" başlıklı ilanda, iki ülke arasındaki ittifakın istikrarı tehdit ettiği vurgulandı. İlanda şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye, ABD ve diğer NATO müttefiklerinin yanında güçlü şekilde durmaktadır. Ermenistan ve Rusya arasındaki gelişen ittifak, Türkiye sınırında istikrarı ve güvenliği tehdit etmektedir. Ermenistan'da MiG-29 savaş uçakları, 5 bin asker, hava ve füze savunma sistemleri ile zırhlı araçların bulunduğu 2 Rus askeri üssü yer almaktadır. Bu sorumsuz ittifak, her geçen gün derinleşmektedir. Türkiye, ABD ve NATO'nun yanında dururken yaptıkları yeni bir ortak hava savunma anlaşması, Ermenistan'ın Rusya'nın yanında yer almayı seçtiğini açıkça ortaya koymaktadır."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ