İran tarihte ilk kez Ermeni meselesine heyet gönderiyor
İran, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği tarafından ikincisini düzenlenen Ermeni soykırımı görüşmeleri için ilk kez resmi bir heyet gönderdi
ABONE OLErmeni soykırımı iddialarının asılsız olduğuna ilişkin düzenlenen ülkelerarası çalıştaya, Ermenistan ile dost ülke olan ve daha önce Ermenilere soykırım yapıldığı görüşünü paylaşan İran, tarihte ilk kez resmi bir heyet gönderdi. Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) tarafından ilki Azerbaycan'da gerçekleştirilen ve birçok ülkede düzenlenecek olan 'Uluslararası Asılsız İddialar, İşgal ve Terör Çalıştayı'nın ikincisi İzmir'de gerçekleştirildi.
19-20 Şubat tarihlerinde düzenlenen ve iki gün süren çalıştayla katılan ülkeler sözde Ermeni soykırımı, işgal edilen topraklar ve birçok konuda bilgilendirildi. Çalıştaya İran, Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan, Bulgaristan, Tataristan, Afganistan ve Gürcistan'dan 80 teşkilat katıldı. Ermenistan ile dost ülke olan ve Osmanlı Devleti'nin Ermenilere soykırım yaptığını kabul eden İran'ın da Ermeni Soykırımı iddialarının asılsız olduğu görüşmelerinin yapıldığı çalıştaya heyet göndermesi ise dikkat çekti.