Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

IŞİD, elinde bulundurduğu iki Japon rehine için 200 milyon dolar fidye ödenmesi talebiyle Japonya'ya verdiği sürenin dolmasının ardından rehinelerden birini infaz etti.

Terör örgütü IŞİD, rehin tuttuğu iki Japonya vatandaşından Haruna Yukawa'yı başını keserek infaz etti. Rehinenin infaz edildiği terör örgütüne ait internet sitelerinde duyuruldu.

Örgütün yayınladığı videoda, diğer rehine Kenji Goto elinde infaz sonrasını gösteren bir fotoğraf tutuyor. Videoda, Ürdün’de tutuklu bulunan intihar bombacısı kadın Sajida al-Rishawi’nin serbest bırakılmaması durumunda kendisinin de öldürüleceğini belirten Goto, IŞİD’in taleplerini sıralıyor.

JAPON HÜKÜMETİNDEN SERT TEPKİ

Japonya Hükümet Sözcüsü Yoshihide Suga, terör örgütü IŞİD'in elindeki Japon rehinelerden birinin öldürüldüğü iddiasını içeren ses kaydını teyit etmek için çalıştıklarını duyurdu.

Suga, IŞİD'e yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde yayınlanan, Japon rehinelerden birinin öldürüldüğüne, diğerinin ise Ürdün'de tutuklu bulunan Sacide er-Rişavi adlı Iraklı kadının salıverilmesi karşılığında serbest bırakılacağına yer veren, ancak daha sonra yayından kaldırılan ses kaydıyla ilgili acil bir bakanlar toplantısı yaptıklarını açıkladı. Sözcü Suga, kaydın içeriğini doğrulamak için çalıştıklarını belirtti.İkinci rehine Goto'nun derhal serbest bırakılmasını istedi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe de gazetecilere yaptığı açıklamada mesajın çok çirkin ve affedilemez olduğunu belirtti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ