Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2022 Fransa: 2 - Fas: 0 | MAÇ SONUCU - Dünya Kupası 2022 Haberleri

        Son dünya şampiyonu Fransa, 2022 Dünya Kupası yarı finalinde turnuvanın sürpriz ekibi Fas ile karşı karşıya geldi. 5'te Theo Hernandez ile öne geçen Fransa, 79'da Kolo Muani ile rahatlayıp maçı da 2-0'lık üstünlükle tamamladı ve finale yükselerek Arjantin'in rakibi oldu.

        Maça baskılı başlayan Fransa aradığı golü de erken buldu. Sağ kanattan ceza sahasına sızan Griezmann pasını altıpasa çıkarırken Mbappe'nin etrafı, Fas savunmacılarıyla kalabalıklaşırken topu solda bomboş pozisyonda önünde bulan Theo Hernandez, Bono'yu mağlup ederek perdeyi açtı.

        MAÇIN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ
        REKLAM

        20. dakikada Fas kaptanı Romain Saiss oyuna devam edemedi ve yerini Amallah'a bıraktı. Saiss sakatlığına rağmen maçı oynamak istediğini dile getirmişti. Fas savunmasının diğer bir ismi Aguerd de maçın başlamasına dakikalar kala 11'den çıkarılmıştı.

        Golden sonra Fas rakip yarı sahada baskı kursa da net pozisyon üretmekte zorlandı. İlk yarının sonlarında El Yamiq'in röveşatasında top direkten döndü. İlk 45 dakika Fransa'nın 1-0'lık üstünlüğüyle noktalandı.

        Fas ikinci yarıya büyük bir baskıyla başlasa da net pozisyon üretmekte zorlandı. Kalabalık Fransa savunması hata yapmadı. Oyuna sonradan giren Kolo Muani, sahaya ayak basar basmaz topu önünde buldu ve farkı da ikiye çıkardı.

        Kalan dakikalarda skor değişmeyince Fransa üst üste ikinci kez Dünya Kupası finaline çıkan taraf oldu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Özer Çak
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa