Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

ABD'de 5 Kasım'da gerçekleşecek Başkanlık Seçimleri için yarış başa baş sürerken eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden adayı olan Donald Trump ile Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı Kamala Harris canlı yayında ilk kez karşı karşıya geldi.

Read more!

ABC News canlı yayınında ilk kez karşı karşıya gelen Harris ve Trump'ın tartışmasında seyirci bulunmadı ve konuşma sırası kendisinde olmayan başkan adayının mikrofonu kapalı kaldı, ancak ara ara mikrofonların açık kaldığı anlar da oldu.

İki başkan adayı düelloda ekonomi, sınır güvenliği, kürtaj, İsrail-Gazze, Rusya-Ukrayna Savaşı gibi pek çok konu hakkında açıklama yaptı.

Trump ve Harris'in 90 dakika süren düellosunda öne çıkan başlıklar...

Soru: Seçmenler ekonomi ve yaşam maliyetlerinin en büyük sorun olduğunu düşünüyor. Siz daha 4 sene öncesine göre daha iyi bir durumda mısınız?

Kamala Harris: Ben orta sınıf bir ailede doğdum, ben Amerikalıların hayallerini gerçekleştirmek için uygun tek kişiyim. Evler aileler için pahalı, ben vergi muafiyetini 6 bin dolara çıkarmak istiyorum. Böylece genç aileler ev ve araba alabilecekler. Aynı zaman küçük işletmelere de vergi muafiyeti de sağlamak istiyorum. Milyarderler için şirketler için vergi açığı sağlamak. Trump'ın yapacağı vergi muafiyeti 4 bin dolar ek yük bindirecek ailelere.

Donald Trump: Öncelikle yalan söylüyor. Gümrük vergisi uyguladığımız zaman enflasyon yoktu, çok kötü bir ekonomimiz var. Enflasyon ulusumuzun en kötü durumunda. Ülkemize insanlar akın ediyor, bizim vatandaşlarımızın yaptığı işleri ellerinden alıyorlar. Bu insanlar onun ve Biden'ın ülkemize girmesine izin verdiği insanlar. Ben ülkemiz tarihinin en iyi ekonomisini yarattım.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ