Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz DOLAR SON DAKİKA! Dolarda düşük oynaklık sürüyor - 5 Aralık dolar kuru - Döviz Haberleri

        Dolar kuru düşük oynaklıkla 5.70 - 5.75 arasındaki dar bant hareketini sürdürüyor. NATO, ABD ile ilişkiler ve ticaretsavaşının izlendiği piyasada haber akışının döviz piyasasına etkisi oldukça sınırlı.

        ABD Başkanı Trump, dün Çin ile ticaret anlaşmasının başkanlık seçimi bitene kadar imzalanmayabileceğini söylemesi ve diğer ülkelere ek vergi tehdidiyle dolar endeksi düştü.

        AyrıcaRusya'dan aldığı S-400 füzeleri nedeniyle Türkiye'ye yaptırım konusunun ABD'li senatörlerce yeniden ısıtılması kurda sınırlıhareket oldu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ise NATO Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Cumhurbaşkanımız, ABD Başkanı ile NATO Zirvesi marjında son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdi." dedi. Trump, Türkiye için "Oldukça iyi bir iş çıkarıyor" ifadelerini kullandı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinde ikili ilişkilerin ve bölgesel konuların ele alındığını bildirildi.

        Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisi dışında piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmuyor. Gelecek hafta ise TCMB'nin faiz kararı izlenecek.

        5 Aralık günü dolar/TL 5.7532'den işlem görüyor.

        DOLAR

        $
        28,7486 0,15
        • Alış: 28,7457
        • Satış: 28,7536
        Son Güncellenme Tarihi: 20/11/2023 11:46:31
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa