Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar ne kadar oldu! İşte 3 Eylül döviz kuru - Döviz Haberleri

        Dolar / TL bayram öncesi 6 TL'den kapanmasının ardından 9 günlük tatil sonrası yeniden hareketlenmişti. TL'deki değer kaybında kredi derecelendirme kuruluşlarının Türk bankalarının notunu indirmesinin yanı sıra gelişmekte olan ülkelerdeki kırılganlık da etkili oldu.

        Dolar, hafta arası 6.84 TL'ye kadar yükselse de döviz mevduat hesaplarına getirilen vergi düzenlemesi, BIST bünyesinde swap pazarının kurulacak olması ve Merkez Bankası'nın VİOP'a dönük önlemleriyle TL'de sınırlı bir toparlanma görülmüş ve dolar / TL Ağustos'un son haftasında 6.50'nin altında kapanmıştı.

        3 Eylül haftasının ilk gününde ise gözler ilk olarak bugün açıklanacak enflasyon verisinde. Ertesi gün Merkez Bankası enflasyon verisine yönelik değerlendirmelerini paylaşacak.

        REKLAM

        3 Eylül saat 09:15'te sığ piyasada başlayan yukarı yönlü hareket devam ederken, dolar 6.55 TL civarında başladığı güne 6.65 - 6.70 arasında dalgalanıyor. Euro ise 7.75 - 7.80 TL seviyesinde.

        Enflasyon verisi öncesi 6.75'i test eden kotasyon, veri sonrası 6.60'lı seviyeleri gördü. euro ise 7.80 üzerini gördükten sonra yeniden 7.70'lere çekildi

        Döviz kurlarındaki aşağı yönlü hareketlilik Merkez Bankası'nın sürpriz açıklamasıyla devam etti.Merkez Bankası'nın fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi vereceği belirtilerek, parasal duruşun 13 Eylül'deki PPK toplantısında yeniden şekillendirileceğinin vurgulandığı açıklama sonrası dolar / TL 6.50'yi gördü. Euro ise 7.60 TL altına indi.

        Öğlen 11:30'da ise yukarı yönlü hareket başladı. Dolar kuru yeniden 6.60 olurken, euro ise 7.67 TL seviyesinde. Kur, saat 14 sularında bu seviyeden yatay seyrediyor.

        TL'nin seyrinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklayacağı Orta Vadeli Program (OVP) ve 13 Eylül günü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun yapacağı toplantıdan çıkacak faiz kararı önemini sürdürüyor.

        ABD ile gerilen ilişkiler, Suriye için Tahran'da yapılacak üçlü zirve, küresel ticaret savaşlarındaki durum da piyasaların takibi altında.

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD ile normalleşme için üst düzey görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Uluslararası ticaretin dolara olan bağımlılığı, artık karşımıza bir engel olarak çıkmaya başladı. Kendi para birimlerimizle ticaret yapılması seçeneği üzerinde yoğunlaşmayı öneriyoruz." dedi

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa