Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar kaç lira? 16 Nisan döviz kurları ne kadar? - Döviz Haberleri

        Dolar kuru, İstanbul seçimlerindeki belirsizlik nedeniyle kademeli yükselişini sürdürürken TL üzerindeki S-400, enflasyon ve Merkez Bankası'nın net rezervlerindeki düşüş baskısı da sürüyor.

        Cuma günü 5.75 üzerinde kapanan dolar/TL, dün de 5.8037 ile kapandı. Türk Lirası küresel piyasalardaki pozitif havadan negatif ayrışarak yarım puan üzerinde değer kaybetti. Seçimden bu yana kayıp 4.5 puanı aşarken yıl başından bu yana kayıp yüzde 9'un üzerinde.

        16 Nisan sabahında da dolar yukarı yönlü hareketle 5.82'yi gördü.

        DOLAR

        $
        28,6683 -0,03
        • Alış: 28,6572
        • Satış: 28,6662
        Son Güncellenme Tarihi: 16/11/2023 21:08:30

        Analistler, İstanbul seçimlerindeki belirsizlik nedeniyle olası bir yeniden seçimin Türkiye'ye birkaç ay kaybettirebileceğini ve planlanan ekonomik reformun sekteye uğrama ihtimalinin fiyatlandığını belirtiyor. Bakan Albayrak ise yaptığı açıklamada "İstanbul seçimleri tekrarlansa bile yatırım konusunda bir fark yaratmaz." dedi.

        REKLAM

        Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) EMEA baş analisti Frank Gill, Türkiye'nin geçtiğimiz hafta açıkladığı ekonomik reform paketinin Türk hanehalkının ve yabancı yatırımcıların liraya güvenin yeniden inşa etmek için yeterli olmadığını söyledi.

        Gill, yaptığı açıklamada, "Yabancı yatırımcılar ve Türk hanehalkı için en büyük soru, liranın hâlâ yatırım yapılabilir bir para birimi olup olmadığı. Benim görüşüme göre reform paketi bu soruya yanıt vermedi" diye konuştu.

        Negatif ayrışma trendinin sürdürülemez olduğunu söyleyen bankacılar da bu durumun ekonomi üzerinde gerilim yarattığını söylüyor. Dün açıklanan rakamlara göre işsizlik 3 puanın üzerinde artarak yüzde 14.7 olmuştu.

        Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ABD'de yatırımcılarla temasları sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump ile görüşen Bakan Albayrak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını ve mesajlarını Trump'a ilettik.S-400 ihtiyacı konusunda makul bakış açısı gösterdi" derken ABD ile ticaret hacminin 75 milyar dolara çıkarılacağını söyledi. S-400 mesajı sonrası kurda anlamlı bir değişim yaşanmadı

        Ekonomi gündemindeki verielr arasında Türkiye ve dünya genelindeki sanayi üretimi rakamları, euro bölgesi enflasyonu, ABD dış ticaret dengesi izleniyor. Bu arada ABD ve AB arasındaki ticaret görüşmeleri de başlıyor.

        Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise son 15 günün en yüksek seviyesi olan yüzde 19.28'i gördü.İki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise 22.32 oldu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa