Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen Grubu'nun Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv, kapsamlı bir 'şarj' hareketi başlatıyor.

Read more!

Doğuş Otomotiv, çatısı altında faaliyet gösteren Doğuş Şarj Sistemleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş'nin markası D-Charge ile, Türkiye çapında şarj istasyon ağı kurulması hedefleniyor.

Yeni Tiguan ve Passat'ın Fransa'nın Nice kentinde gerçekleşen uluslararası lansmasında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, D-Charge ile en başta ülke çapındaki tüm Volkswagen bayilerine şarj istasyonları kurulacağını bildirdi.

Elektrikli araçlara şarj hizmeti sunmak için 2023'ün son çeyreğinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) lisans alan D-Charge, 2024 sonuna kadar 49 şehirde yer alacak. Bu cihazların 400 adedi AC, 180 adedi ise DC şarj hizmeti verecek. D-Charge'in kuracağı cihazlar ise Alman ABB Grubu'ndan tedarik edilecek.

Söz konusu yatırımın şirket içi sorumluluğunu üstlenen Bottaro'nın aktardığına göre, 2024'te ID. 5, ID. 4, ID. 7 ve ID. 3 olmak üzere dört elektrikli modelini Türkiye'de satışa sunacak Alman marka, bu modellerin gelişinden önce şarj ağını genişletmeye hazırlanıyor. ID. 2 modelinin ise 2025'te Türkiye'ye geleceğini aktaralım.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ