Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Doç. Dr. Mustafa Ünal, biyomedikal mühendisliği alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken bir bilim insanı. Onu haberimize konu yapan şey ulusal ve uluslararası alanda en prestijli ödüllerin sahibi olmasına yol açan çalışması. Hedefi hastalıklara ve yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan kemik kırılmalarının sayısını en aza indirgemek. Diğer hedefi ise kemik kalitesini ve sağlamlığını ölçerek şimdiki ölçümden daha hassas bir kemik kırılma riski analizi sağlayacak yeni bir tıbbi cihaz geliştirmek. Şu ana kadarki çalışmalar her şeyin planlandığı gibi gitmesi halinde cihazın önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde tüm yasal gereksinimleri ve prosesleri tamamlayıp hastalarla buluşabileceğini gösteriyor. Yeni haber şu: Cihaz, kemik kalitesini ve sağlamlığını ölçmek dışında eklem kireçlenmesinin ve erken doğumun teşhisinde kullanılma potansiyeli de taşıyor.

Biyomedikal mühendisliği alanına, 2010 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde yüksek lisans eğitimiyle birlikte kemik biyomekaniği alanındaki çalışmalarıyla giriş yapan ve o zamandan beri bilimsel çalışmalarına bu alanda devam eden Doç. Dr. Mustafa Ünal, “Doktora dönemimdeki bilimsel araştırmalarım biyomekanik, ortopedi ve biyomedikal optik alanlarıyla kesişiyordu. Doktora sonrası araştırmacı olarak Vanderbilt Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi departmanı ile aynı üniversitenin Biyomedikal Mühendisliği bölümüne bağlı biyofotonik merkezinde çalışmalarıma devam ederek bu alanda uzmanlaştım. 2021 yılında ise biyomedikal mühendisliği alanında doçentlik unvanı almaya hak kazandım” diyor.

Ünal şu an görev yaptığı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde hem öğrenci yetiştiriyor hem de Türkiye ve Amerika merkezli tıbbi cihaz geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ