Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Diyabet hastalığının görülme sıklığı hem dünyada hem de Türkiye'de artmaya devam ediyor. Dünya Diyabet Günü kapsamında hastalığa dikkat çekmek için ise Ankara'da Diyabet Parlamentosu düzenlendi.

Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, ülkemizdeki 10 milyonun üzerinde olan diyabet hastasının Dünya Diyabet Günü'nü kutlayarak Diyabet Parlamentosu hakkında bilgi verdi.

DİYABET PARLAMENTOSU SAYESİNDE HASTALAR SESLERİNİ DEVLET YETKİLİLERİNE DUYURABİLECEK

Prof. Dr. Temel Yılmaz, "Diyabet Parlamentosu çok özel bir proje. Diyabet, 0 ile 90 yaş arasında ortaya çıkan ve ortaya çıktığında da bugünkü bilgilerimize göre tüm hayat boyu süren bir hastalık. Diyabetli hastanın hayatı boyunca birçok problemi oluyor. Diyabetli hasta, insülin kullanıyorsa insülinini kullanmak zorunda, ilaçlarını içmek, şekerini ölçmek zorunda, diyabetik yemekleri bulmak ve spor yapmak zorunda. Diyabetli hastalar yaşadıkları birçok problemde kendilerini ifade etme zorluğu yaşıyor. Kendi sorunlarıyla ilgili, ilaçlarıyla, ölçüm çubuklarıyla ilişkili olarak ya da yapacakları başka bir uygulama için sorunlarını anlatamıyorlar. Bu anlamda Diyabet Parlamentosu, devletin sağlık alanındaki bütün karar vericilerinin en üst düzey yetkileriyle diyabetli hastaları buluşturduğu bir platform.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ