Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Diş taşından kurtulmanın ve önüne geçmenin yolları nelerdir?
        • 1

          Gülüşünüzün güzelliğini ve sağlığını korumak, ağız bakımınızla başlar. Diş taşları, ağız hijyeninizi tehdit eden başlıca sorunlardan biridir. Bu sorunu önlemek ve dişlerinizi hiç olmadığı kadar sağlıklı tutmak için izleyebileceğiniz çeşitli yöntemler mevcut. Diş taşlarından kurtulmanın ve onları önlemenin en etkili yollarını sizler için derledik. İşte detaylar...

        • 2

          1. GÜNDE İKİ KERE FIRÇALAMAK

          Dişlerinizdeki plağı gidermek ve böylece diş taşı oluşumunu önlemek için, dişlerinizi fırçalamak önemlidir. Plağı ve diş taşını önlemek için dişlerinizi günde iki kez fırçalamanız tavsiye edilir.

        • 3

          2. HER GÜN DİŞ İPİ KULLANIN

          Dişlerinizin arasında biriken yiyecek artıklarını temizlemezseniz orada diş taşı oluşabilir. Günde bir kez diş ipi kullanarak, plağa ve diş taşına yol açan maddeleri yok edebilirsiniz.

        • 4

          3. AĞIZ YIKAMA SUYU KULLANIN

          Dişlerdeki plağı gidermeye yardım etmek için formüle edilmiş bazı ağız yıkama suları vardır. Bunlar genellikle plağı gevşetmeye yardımcı olur, böylece dişlerini fırçalamanız ve diş ipi kullanmanız daha etkili olur. Diş fırçalama ve diş ipi kullanmayla birlikte bu ağız yıkama sularından birini günde bir kez kullanmanız, diş sağlığınızı iyileştirebilir ve diş taşını önleyebilir.

        • 5

          4. DİŞLER İÇİN ZARARLI OLAN YİYECEKLERDEN UZAK DURUN

          Plak birikimini engellemek için, oluşumunu teşvik eden şeyleri yemekten kaçınmalısınız. Bunların arasında, şekerleme, meşrubat ve ekmek gibi şekerli ve nişastalı gıdalar vardır.

        • 6

          5. DOĞRU FIRÇA SEÇİMİ

          Plağı gidermek ve diş taşını önlemek istiyorsanız etkili bir diş fırçası kullanman gerekir. Plağı gidermek ama diş etleriyle diş minesine zarar vermemek için yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanmanız önemlidir.

        • 7

          6. DİŞİNİZİ 45 DERECELİK KISA DARBELERLE FIRÇALAYIN

          Diş etinizin altında kalan plağı temizlemek için diş fırçanızı doğru bir açıyla tutmalısınız. Diş fırçanızı 45 derecelik bir açıyla tuttuğunuzda, fırçanın kıllarının bir kısmı diş etinin altına girecektir.

          Kaynak: WikiHow

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa