Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Hematolojik Onkoloji Derneği tarafından 4’üncüsü düzenlenen, Hematolojik Onkoloji Kongresi, KKTC‘de yapıldı. Kongre’de hematolojik yani kanla ilgili kanserlerdeki son gelişmeler, alanında uzman bilim insanları tarafından masaya yatırıldı.

Kongrede ele alınan gelişmeleri anlatan Hematolojik Onkoloji Derneği (HOD) Başkanı Prof. Dr. Seçkin Çağırgan, son yıllarda geliştirilen tedavi yöntemleriyle kansere karşı daha güçlü olduklarını kaydetti.

“YENİ İLAÇLAR KANSERE KARŞI ELİMİZİ GÜÇLENDİRDİ”

Hematolojik Onkoloji Derneği (HOD) Başkanı Prof. Dr. Seçkin Çağırgan, hematolojik kanserlerle ilgili her yıl önemli gelişmeler ortaya çıktığını kaydederek, "Bu gelişmeler, hastalarımıza daha iyi tedaviler verme, sonuçları daha iyi olabilen tedavi yaklaşımlarında bulunabilme olanağı veriyor. Bunlar da bizi heyecanlandırıyor. Her yıl bir hastalık öne çıkıyor. Bu yıl da kronik lenfösit lösemi dediğimiz bir lösemi tipinde ortaya çıktı. Bu hastalıkta son bir iki yıla kadar önemli bir gelişme yokken bugün için yeni yeni ilaçlar devreye girdi. Daha önce yanıtsız kalan kronik lenfösit lösemi hastalarında veya nüksetmiş, dirençli hale gelmiş kronik lenfösit lösemili (KLL) hastalarda elimizkolumuz bağlıyken bunlarda da etkili olabilen ve genellikle ağızdan kullanılabilen ilaçlar kullanıma girdi. Biz de hastalarımızda kullanmaya başladık son yıllar içerisinde" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ