Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Tezcan, Beylikdüzü Belediyesince inşa edilen Cevat Güleç Ortaokulu, Şehit Ömer Halisdemir Özel Eğitim Okulu ve Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Anaokulu için Yakuplu Cevat Güleç Ortaokulu'nda düzenlenen açılış töreninin ardından, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Basında çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şam yönetimiyle bir temasın olmadığını ama siyasetin kapılarının açık olduğu şeklindeki açıklamalarına ilişkin soru üzerine Tezcan, şunları kaydetti:

"Bu noktaya gelmiş olması Sayın Erdoğan'ın tabii ki sevindirici bir şey, ayakları suya ermiş nihayet. Uluslararası ilişkilerde, diplomaside milli çıkarlar vardır. Uluslararası ilişkilerde husumetle, kapıları kapatarak, kavga ederek bu iş olmaz. Suriye meselesinde ilk günden bu yana bizim söylediğimiz şey Suriye’nin toprak bütünlüğünün esas alınmasıdır. Ne yazık ki Suriye meselesinde Türkiye, çözümün aktörü olmaktan çıkmış, tam tersine AK Parti’nin dış politikası nedeniyle sorunun parçası haline dönüşmüştür. Bu son sözlerin bu politikalardan da vazgeçerek, olumlu bir noktaya gidişin işareti olmasını arzu ediyoruz."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ