Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin üye katılım töreninde yaptığı konuşmada, üyelere CHP'ye katıldıktan sonra belli konulara çok dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu.

AA'da yer alan habere göre, adalete önem vermelerini, hiç kimsenin inancını siyasete malzeme etmemelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "Birisi kalkıp da inanç üzerinden siyaset yapıyorsa bizim inancımıza en büyük haksızlığı o yapıyor demektir. Kimin inançlı, kimin inançsız olduğunu sadece yüce Yaradan bilir." diye konuştu.

"Herkesin kimliğine saygı duyacaksınız." diyen Kılıçdaroğlu, kimliği siyaset konusu yapmanın ve kimlik üzerinden siyaset yapmanın büyük bir düşmanlık olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, siyasetin konusunun Türkiye'nin büyümesi, kalkınması, işsizlik sorununun çözülmesi olması gerektiğini dile getirdi.

"HERKESİN YAŞAM TARZINA SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ"

Herkesin yaşam tarzına saygı duyulması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bizim kalbimizin kırık olduğunu ifade edeyim. Derler ya, 'Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar.' Arada doğruları da söyleyeceğiz. Biz yeri ve zamanı geldiği bir dönem başörtüsünü Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Sana ne kardeşim başörtüsünden? O kadının evinde huzur var mı, yok mu, sen ona bak. Çoluğu çocuğu, işi gücü, evinde engelli, hasta, yaşlı var mı ona bak. Siyasetin konusu bu. Biz siyasetin konusunu başka bir yere taşıdık. Dolayısıyla herkesin yaşam tarzına saygı göstermek zorundayız."

Üyelerden kibir ve öç alma duygusundan da arınmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, vatandaş derdini anlattığında sabırla dinlemeleri gerektiğini ifade etti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ