Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği iş birliğiyle düzenlenen Türkiye'nin en büyük ve uzun soluklu uluslararası fotoğraf etkinliği 12. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (Bursa FotoFest), fotoğraf tutkunlarını Bursa'da buluşturdu.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 16 ülkeden 200 fotoğrafçının katıldığı ve 116 serginin yer aldığı festival kapsamında birçok atölye, söyleşi ve portfolyo değerlendirmeleri gerçekleştirildi.

        Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu'nda yapılan söyleşilerde Timurtaş Onan, Özcan Yurdalan, Engin Güneysu ve Prof. Dr. Tansel Türkdoğan ile ABD'den Lynn Gilbert, İngiltere'den Zula Rabiovska, Bulgaristan'dan Vera Hadzhiyska ve Romanya'dan Zsuzsanna Fodor fotoğrafseverlerle bir araya geldi.

        Konuk ülke oturumunda ise TÜRKSOY üyesi ülkelerden gelen fotoğrafçılar, yaşadıkları bölgelerdeki fotoğrafın gelişim serüveniyle ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

        Ayrıca festival kapsamında, 5 ayrı başlıkta atölye çalışmaları düzenlendi. Öğr. Gör. Seyhan Sayar "Pinhole Fotoğraf" ve "Alamünit Fotoğraf", Yusuf Aslan "Fotoğraflarla Hikaye Anlatıcılığı", Doç. Dr. Gökhan Birinci "Analog Fotoğraf Atölyesi (Cyanotype)" ve Özcan Yurdalan "Belgesel Fotoğrafa Giriş" hakkında bilgi verdi.

        Portfolyo değerlendirmelerinde ise çektikleri kareleri usta fotoğrafçılara göstererek tecrübeleri birinci ağızdan dinleyen Bursalı fotoğrafseverler, projeler hakkında da fikir alışverişinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa