Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar Bilgi
  • 1

    Ülkemizde en çok kullanılan erkek isimlerinde biri de Burak ismidir. Bu sebeple Burak ismi, bebek sahibi olmayı bekleyen çiftlerin dikkatini çekmektedir. Burak isminin anlamı, Burak ne demek, Burak Kuran'da geçiyor mu, Burak isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

    Burak İsminin Anlamı

    İsmi tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamıdır. Öyle ki isimlerin kişilik üzerinde etkili olduğu yönünde yaygın bir görüş de bulunmaktadır. Bu sebeple anne ve baba adayları çocukları için güzel anlamlar içeren isimlere yönelmektedir. Kötü anlamlar içeren isimler tercih edilmemektedir. Anlamlar için günümüzde genellikle internetten faydalanmaktadır. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına ulaşım da kolaylaşmıştır. Burak ismi de toplumda sıklıkla karşılaşılan erkek isimlerinden biridir. Hem Türkiye'de hem de diğer İslam ülkelerinde yaygın olarak kullanılır. Arapça kökenli olan bu isim birden fazla anlama sahiptir. TDK'da yer alan bilgilere göre, Burak isminin anlamları şunlardır:

     

    Muhammed'in, üzerine binerek mîrâca çıkması için emrine verilen semâvî binek. Temiz, berrak. Yıldırım, şimşek. Parıldamak ve ışıldamak.
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ