Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Bitlis Haberleri

Bitlis'in Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı Erasmus+ K201 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar alanındaki projesinin 5'inci hareketliliği İspanya, İtalya, Polonya ve Portekiz'den gelen katılımcılarla Ahlat'ta geçekleşiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, "Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde Ahlat Kaymakamlığı ve Ovakışla Ortaokulu tarafından yürütülmekte olan ve 20162017 eğitimöğretim yılında uygulanmaya başlanan Erasmus +K201 ‘Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar’ alanındaki ‘School is Fun! Come on Time!’ adlı projenin 5. hareketliliği yabancı ortaklar olan İspanya, İtalya, Polonya ve Portekiz ülkelerinden katılımcıların katılımıyla 915 Nisan tarihleri arasında ilçemizde gerçekleşiyor. Katılımcılar yoğun bir eğitim alırken, aynı zamanda Ahlat ve çevresinin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıma ve yemeklerini tatma fırsatı buluyor. İlçemize gelen katılımcılarımız için el sanatları çalışmalarımızdan tutkara sanatı, çinicilik, halk oyunları, müzik dinletisi ve farklı etkinlikler düzenliyoruz. Ayrıca verilen ve verilecek eğitim konularımız, Ahlat’ta yürütülen projeler, okul terklerinin önlenmesi ile ilgili yapılan çalışmalar, Türk eğitim sistemi, dünden bugüne Erasmus projemiz ve Ovakışla ile ilgili konularda anlatılmaktadır. İlçemize gelen yabancı ortaklarımızı en iyi şekilde ağırlamaya, Ahlat'ı ve bölgemizi ise tanıtmaya gayret ediyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri