Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'te, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

        Şehitler Parkı'nda toplanan gaziler, emniyet güçleri, askeri erkan ile öğrenciler, kortej halinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Meydanda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, şiir dinletisi sunuldu.

        Bilecik Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hüsnü Hüseyin Avcı, programda yaptığı konuşmada, vatan topraklarının savunulması uğruna gazilik onuruna erişenlerin kıvanç gününü kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

        Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının akabinde 19 Eylül 1921'de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından "gazilik" ünvanının verildiğini belirten Avcı, "Muharebenin en büyük rütbesi, şehitliktir. Vatan ve vazife uğruna, seve seve ölüme giden aziz ulusumuzun şehadet şerbetini içemeyen evlatları, hak ettikleri gazilik ünvanını büyük bir gururla taşımaktadır. Gazilik, Türk vatanseverliğinin, kahramanlığının ve fedakarlığının yaşayan destanı, gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır." diye konuştu.

        Programa, Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Jandarma Eğitim Komutanı Jandarma Tümgeneral Uğur Ertekin, Eskişehir Hava Savunma Komutanı Hava Tümgeneral Ertunç Ertufanlı, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferdi Erbakıcı, siyasi parti temsilcileri ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa