Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yemek Yapma Diğer Tarifler Berat kandili için bereketli kandil simidi nasıl yapılır? Kolay ve lezzetli kandil simidi tarifi

        Berat kandilinde paylaşmak ve iyiliği yüceltmek adına ihtiyaç sahiplerine ve konu komşuya bir şeyler dağıtmak isteyen Müslümanlar kandil simidi tarifini merak ediyor. Berat kandili için bereketli kandil simidi nasıl yapılır? Kolay ve lezzetli kandil simidi tarifi

        KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

        2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine),

        150 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin

        1 çay bardağı sıvı yağı,

        2 çorba kaşığı yoğurt,

        3 çorba kaşığı çörek otu,veya susam

        2 çorba kaşığı toz şeker,

        2 tatlı kaşığı mahlep

        2 çorba kaşığı sirke,

        1 tatlı kaşığı tuz,

        1 paket kabartma tozu

        Aldığı kadar un.

        REKLAM

        KANDİL SİMİDİ YAPILIŞI

        Bir kabın içine yumurtaları, yoğurdu, eritip ılıttığımız yağı, sirkeyi, şekeri, sıvı yağı, tuzu iyice çırpalım. Içine kabartma tozunu, mahlepi ve azar azar unu ekleyelim ele yapışmıyan kıvamda yumuşak bir hamur yoğuralım.

        Hamurdan küçük yumurta iriliğinde parçalar alıp yuvarlayarak simit şekli verelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörekotu serpip önceden ısıtılmış 190 ° ısılı fırında simitlerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirelim ve hemen fırından çıkaralım.

        NOT: Simitleri hemen fırından almassak çıtırlıklarını kaybederler.

        Sıra geldi şekil vermeye, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak kalınlığında 10'ar cm şeklinde şeritler hazırlayın. Bu şeritleri iki ucundan birleştirin ve birleşme yerlerini de tezgahta bastırarak yuvarlamak suretiyle kaybedin.

        Elde ettiğiniz küçük simitleri önce yumurta akına sonra da ister çörek otu, ister susama batırın. Hazırladığınız simitleri tepsiye dizin. Simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17 dakika civarında pişirin.

        Simitler ilk etapta yumuşak olabilir rengi döndükten sonra fırından alın aksi takdirde yanar ve kurur. Simitler dinlendikçe sertleşecek ve kıyır kıvamına gelecektir.

        Afiyet Olsun...

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa